Google, Spam Mesajlardan Korunmak İçin Özellik Getiriyor - Haberler - indir.com

Google, Spam Mesajlardan Korunmak İçin Özellik Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-30 13:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için spam mesajlar büyük bir sorun oluşturabiliyor. İşte buna önlem olarak Google, spam mesajlardan korunmak için özellik getiriyor

İlginç Google reklam hatası düzeltildi!

Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!

Google, Spam Mesajlardan Korunmak İçin Özellik Getiriyor

Google, gelen aramaları cevaplamayı isteyip istemediğiniz için bir değerlendirme özelliği sundu. Call Screening adında olan bu özelliğe benzer bir özellik daha geliyor. Fakat bu özellik spam mesaj korumak için getirilecek. Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da şirketin daha öncesinde yaptığı birçok özellik gibi bununda çıkacağını tahmin ediyoruz. Google'ın daha öncesinde geliştirdiği bazı özelliklerde bu şekilde resmi olarak gelmemişti fakat daha sonrasında kullanıcılara sunulmuştu. Bu sayede bu özelliğinde bu şekilde geleceğini düşünüyoruz.

Google Pixel cihazlarda bulunan spam mesaj filtresi özelliği Android Police tarafından açıklanmıştı. Tabii bu kısımda aklımıza bazı sorular geliyor. Örneğin, "Nasıl çalışır?", "Google kişisel verilerin ne kadarına ulaşabilecek?". Bu soruların cevabını Google şirketinin destek sayfasında bulunan mesajlardaki span koruma özelliğinin nasıl çalıştığına dair bilgiler bulabilirsiniz. Kısaca bu seçeneği aktif hale getirdiğiniz bazı verileriniz Google tarafına gönderilecek. Ayrıca gönderilen bu veriler arasında kişisel verileriniz olmayacak. Otomatik sistem olarak çalışacak olan bu sistem hala gizemini koruyor. Fakat spam mesajların düzenlerini ve benzerliklerini belirleyecek ve gelen mesajların spam olduğunu veya olmadığını belirleyecek.

Google'ın resmi olarak açıklamadığı bu özellik yakın zaman içerisinde de gelebilir, daha uzun sürede de gelebilir. Şu an için Google'dan haber beklemekten başka çaremiz yok.


Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyorGoogle Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor
2018 Google Arama Trendleri2018 Google Arama Trendleri
Google, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı eklediGoogle, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı ekledi

PAYLAŞ