Google Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak - Haberler - indir.com

Google Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 09:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede maske kullanmak ve hijyen kurallarına uymak kadar sosyal mesafenin korunması da önem taşıyor. Google, sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak yeni bir araç kullanıma sundu.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebi ile "sosyal mesafenin korunması" son derece önemli bir hale büründü. Arama devi Google, halka açık yerlerde sosyal mesafe kuralına uymak için yardımcı olacak yeni bir araç kullanıma sundu. 

Apple Siri için Inductiv'i satın aldıApple Siri için Inductiv'i satın aldı

"Sodar" isimli araç web arayüzü üzerinden hizmet sağlıyor. Kullanabilmeniz için artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini destekleyen bir akıllı telefona ve Chrome internet tarayıcısına ihtiyacınız var. Test etmek için Sodar web sitesini ziyareti edebilirsiniz.

Sodar - use WebXR to help visualise social distancing guidelines in your environment. Using Sodar on supported mobile devices, create an augmented reality two meter radius ring around you. #hacktohelp https://t.co/Bu78QrEN9f pic.twitter.com/kufatNFDQk — Experiments with Google (@ExpWithGoogle) May 28, 2020

Web XR ve AR teknolojisini kullanıyor

Başlat (Launch) tuşuna bastığınız zaman eğer akıllı telefonunuz da destek sağlıyorsa Sodar, Web XR ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak çevrenizde iki metrelik yarıçapta bir halka oluşturacak. Böylelikle ekranda sosyal mesafe için en uygun mesafeyi görebileceksiniz.

Koronavirüsle mücadelede maske takmak ve hijyen kurallarına uymak kadar sosyal mesafenin korunması da büyük önem taşıyor. Google'ın bu aracı sayesinde aynı ortamda bulunduğunuz kişilerin size çok yakın olup olmadığını öğrenebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz.



PAYLAŞ