Google Site Kit nedir? - Haberler - indir.com

Google Site Kit nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-03 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Google geçtiğimiz yıllarda yaptığı hamle ile WordPress için özel olarak geliştirdiği bir eklentiyi duyurdu. Google Site Kit olarak adlandırılan mevcut eklenti sayesinde Google'ın pek çok farklı hizmetine WordPress admin paneli üzerinden ulaşılmasına imkan sağlanmaktadır. Bu bakımdan WordPress kullanan ve Google hizmetlerinden yararlanan kullanıcıların daha kolay bir şekilde işlem yapabilmesi adına Google Site Kit kullanması uygun olmaktadır. Üstelik Google Site Kit, sitenin ön yüzünde herhangi bir etkiye sahip olmadığından dolayı kullanıcıların site hızı gibi pek çok farklı işlemde herhangi bir sorun yaşaması da söz konusu olmamaktadır. Kullanıcıların herhangi bir endişe yaşanmaması adına Google, Site Kit’in performansta herhangi bir kayıp sunmadığını da net bir şekilde ifade etmektedir.

Google Site Kit hangi hizmetlere erişim imkanı sunar?

Google'ın WordPress eklentisini kullanan kullanıcılar; Analytics, AdSense, Search Console, Page Speed Insights, Tag Manager, Optimize gibi pek çok farklı servise direk WordPress paneli üzerinden erişim imkanı sağlar. Başlangıç aşamasında sadece 4 hizmetin yer aldığı platform, Google tarafından yapılan geliştirmeler ile birlikte çok daha farklı özellikler sunmaya başlamıştır.

Google Site Kit avantajları neler?

Google Site Kit kullanmanın kullanıcılar için pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi bilgilere da hızlı bir şekilde erişim sağlanmasıdır. Google servisleri için ayrı ayrı web sitelerini ziyaret etmek ve mevcut verileri incelemek gerekirken Google Site Kit eklentisinin kullanılması tüm bu süreçleri ortadan kaldırır ve dakikalar içerisinde tüm verilerin kontrol edilmesine imkan tanır. Üstelik Analytics, Google Ads, Adsense ve Search Console gibi pek çok farklı site gün içerisinde defalarca kontrol edildiğinden dolayı da kullanıcıların WordPress'e entegre bir şekilde sahip olacağı avantajlar verimlilik sağlar ve zaman kaybını önler.

Acemi kullanıcılar söz konusu olduğunda ise verilerin daha kolay bir şekilde anlaşılır hale gelmesi Google Site Kit ile mümkün olmaktadır. Kullanıcıların ücretsiz bir şekilde kullanma imkânına sahip olduğu eklenti, herhangi bir risk içermediği gibi sunmuş olduğu avantajlarla da oldukça caziptir. Google Site Kit için WordPress eklenti ekleme bölümünde yer alan arama kısmına Google Site Kit yazılması yeterli olmaktadır.





PAYLAŞ