Google, Şirketler için Yeni Chromebook'u Tanıttı! - Haberler - indir.com

Google, Şirketler için Yeni Chromebook'u Tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-15 12:00:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Google, şirket çalışanlarına yönelik Chromebook adındaki notebook'unun yeni modelini tanıttı. Yeni Chromebook 13, şirketler için tanıtılmasının yanında herkes tarafından büyük ilgi görmeyi başardı. 

Dell şirketi tarafından üretilen Chromebook 13, uygun fiyatı ve donanım özellikleriyle şirket içi kullanım için oldukça uygun. Chrome işletim sistemine sahip olan notebook, karbonfiber yüzey kaplamasına sahip. Chromebook'taki ısınma sorununun çözümü için ısı dayanıklı magnezyum alışım da kullanılmış ve toplamda 1.46 kg ağırlığa sahip. 13.3 inç boyutlarındaki ekran 1080p Full HD görüntü kalitesi sunuyor ve ekranı istersek dokunmatik olarak tercih edebiliyoruz. Tam şarj ile 12 saat kullanım sunabilmesi notebook'un artı özelliklerinden biri. Tuş aydınlatmalı klavye ve hassas mausepad ile kullanım kolaylaştırılmış.

Chromebook 13'ün iki versiyonu bulunuyor. 399 dolarlık versiyonunda yukarıda belirttiğimiz özelliklerin yanında Celeron işlemci ve 2 GB RAM kullanılmış. 899 dolarlık versiyonu ise fiyatından da anlaşılacağı gibi daha donanımlı. Intel i5 işlemciyle birlikte 4 GB RAM sunulan bu modelde KACE adı verilen uzaktan erişim konsolu bulunuyor. Ayrıca yeni Chromebook'ta, eski Chromebook modellerine göre güvenliğe daha çok önem verildiği görülüyor. VPN servisinin entegre edildiği yeni Chromebook'ta tarayıcıya gerek duymadan ağlara bağlanmak mümkün.

Google'ın daha önce ürettiği Asus Chromebook Flip ve Chromebook Pixel modellerine göre daha donanımlı ve daha güvenli olan Dell Chromebook 13, Dropbox, OneDrive gibi dosya paylaşım siteleriyle entegre çalışabiliyor. 

Dell'in ürettiği yeni Chromebok, 17 Eylülde Amerika ve Kanada'da satışa sunulmaya başlanacak. Diğer ülkeler için henüz bir tarih verilmemiş. 





PAYLAŞ