Google Shoploop'la Instagram'a rakip olacak - Haberler - indir.com

Google Shoploop'la Instagram'a rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İnternet alışverişi alışkanlıkları, özellikle corona virüs sürecinde ve sonrasında büyük ivme kazandı. Bu süreç ise Instaram alışveriş özelliği üzerinde yapmış olduğu kritik güncellemelerle ön plana çıktı. Dev isim Google ise yeni e-ticaret platformu Shoplop ile mobil internet alışverişi dünyasından pay kapmak için uğraşıyor. Popüler platform Instagram hikayelerinin ardından kısa kısa videolar barındıran platform ise Google, e-ticaret pastasından pay almaya ve bu konuda rakiplerinden daha önce olmaya yönelik hareket ediyor. 

Instagram alışveriş dünyasına giren Shoploop neler getiriyor?

Sosyal medya platformlarından Instagram alışveriş özelliği ile hem e-ticaret sitelerinde hem de son dönem içerisinde küçük ölçekli satıcılara ciddi anlamda imkan sağlıyor. Alışveriş özelliği için arama sekmesine yerleştirdiği mağaza seçeneği ile satıcılar çok kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Google ise trend haline gelmiş Instagram hikayeler üzerinden yapılan tanıtımlara benzer olan videoları e-ticaret bağlantıları vermeniz için mümkün olacak. Bu sayede Google, tüketici ile satıcı bir araya daha kolay ve hızlı bir şekilde getirmiş olacak. 

Google, Play Store'dan 66 uygulamayı engellediGoogle, Play Store'dan 66 uygulamayı engelledi

Platform, alışagelmiş e-ticaret sitelerinin aksine platformda buluna  içerik oluşturucuların satılan ürünleri gösterdiği ve incelemeler yaptığı videoların kullanıcılar tarafından görüntülenmesi üzerine kurulu. Kullanıcıların tarafından hazırlanan bu videolar üzerinden, e-ticaret bağlantıları verilmesi de mümkün olacak. Bu sayede Google, tüketici ile satıcıyı çok daha kolay bir araya getirmiş oluyor. İlk başlarda eğlence odaklı oluşturulan Instagram'ın gelişmesiyle beraber yeni iş alanları da yaratıldı. Bunlardan biri elbette alışveriş yapılabilir hale gelmesidir. 

Teknoloji devi Google'ın Area 120 ekibinin çalışması sonucunda ortaya çıkan bu uygulama, şu an için deneme aşamasında olup ilerleyen günlerce kullanıcıların beğenisine sıkabilir. İlk olarak mobil cihazlar üzerinden denen bu alışveriş platformu, daha sonra ise masaüstü versiyonu ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Platform ile ilgili denemelerin şu an için ABD üzerinde de olduğunu belirtmekte fayda vardır. Instagram hikayeleri şeklinde bir kurulumu olan bu platform, şu an için makyaj ve güzellik gibi alanlarda kullanılıyor. Bir süre sonra ise çok daha fazla kategorinin platformda kullanılması bekleniyor. Sürekli farklı farklı konularda denemeler yapan ancak çoğu girişiminde ise hüsrana uğrayan Googl'ın Shoploop ile Instagram alıverişi özelliğine karşı gelebilecek mi?

 


Google ve Microsoft güçlerini birleştiriyorGoogle ve Microsoft güçlerini birleştiriyor
Google Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildiGoogle Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildi
Google Stadia için beş farklı stüdyoyla anlaşma yaptıGoogle Stadia için beş farklı stüdyoyla anlaşma yaptı

PAYLAŞ