Google servisleri çöktü! Bakan Yardımcısından açıklama geldi - Haberler - indir.com

Google servisleri çöktü! Bakan Yardımcısından açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 17:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz saatlerde başta ülkemiz olmak üzere dünyanın bazı bölgelerinde arama motoru Google servislerine erişim sorunu yaşandı. Sadece arama motoru tarafında değil Google’a bağlı olan başlıca haritalar, Gmail ve YouTube gibi uygulamalara da erişim sağlanamadı. Sabah saatlerinde başlayan Google sunucu problemleri sonrasında Türkiye ve Doğu Avrupa’da birçok kullanıcı durumdan mağdur oldu. Google DNS’lerine sahip olan kullanıcılar ise tamamen internet bağlantı sorunları yaşadılar. Konu hakkında resmi açıklama gelirken, Google ise durumu düzeltti ve şuan için kullanıcıların erişim sorunu düzeltildi.

Google’a Dünya Genelinde Erişilemedi

Google Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecekGoogle Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecek

Google cephesinden henüz konu hakkında açıklama gelmezken, sorunu süren kullanıcılara Google DNS’leri yerine başka DNS adresleri kullanmalarını öneririz. Bu noktada DNS adresleriniz 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ise bu Google’ın adresleridir. Google’da yaşanan bu sorunları aşmak için DNS adreslerinizi 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ile değiştirerek Open DNS’e geçebilirsiniz.

Bakan’dan açıklama geldi

Konu hakkında Türkiye’den ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, eski BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı;

"Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır."

 

Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir.

Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır.

USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir.

Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır. — Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) December 19, 2019

 


Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!
Google, Android kullanıcılarından özür diledi!Google, Android kullanıcılarından özür diledi!

PAYLAŞ