Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı - Haberler - indir.com

Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çin'in ileri gelen teknoloji şirketlerinden Huawei, geçtiğimiz hafta içerisinde P40 serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Şirket P40 serisini henüz satışa sunmuş değil ancak elde edilen haberler ön sipariş rekoru kırdığı yönündedir. Teknoloji şirketi Huawei tarafından üretilen ve hakkında sık sık haberler çıkan P40 serisi geçtiğimiz hafta düzenlenen bir etkinlik ile beraber tanıtılmıştı. Çin'de satışa sunulmaya hazırlanan bu amiral gemisi nitelikli akıllı cihaz modellerinin, yoğun bir şekilde ön sipariş aldığı bildirildi. 

Huawei P40 Pro, 8 kamera ile mi geliyor?Huawei P40 Pro, 8 kamera ile mi geliyor?

Google hizmetleri bulunmuyor

Çin'in en büyük perakendecilerinden biri olarak karşımıza çıkan JD, Huawei P40 Pro için alınan ön sipariş sayısının 80 binin üzerine çıktığı dile getirildi. Burada önemli olan nokta ise müşterilerin P40 Pro modeli için ön sipariş verebilmesi için 100 yuan yani 92 TL ödeme yapmaları gerekiyor. Müşteriler bu ücreti ödeyerek söz konusu akıllı cihazın ön sipariş sayısını artırmış gibi gözüküyor. Çin'deki satış fiyatı henüz açıklanmayan Huawei P40 Pro, birçok özelliği ile beraber göz dolduran bir amiral gemisidir. Fakat söz konusu bu güçlü akıllı cihazın Google hizmetlerinden mahrum kalması da büyük dezavantaj olarak değerlendiriliyor. Şöyle bir durum var ki cihazın Google hizmetlerinden mahrum kalması Çin'deki kullanıcılar için de pek önemli değildir. Çünkü ülke içerisinde halihazırda Google, Facebook ve aynı zamanda Twitter yasaklı durumdadır. Şirket için esas sorun tahmin edeceğiniz üzere Avrupa'daki kullanıcıların cihaza nasıl tepki göstereceğidir. Google Haritalar, YouTube Google Fotoğraflar ve daha birçok Google hizmeti neredeyse artık akıllı cep telefonların vazgeçilmez özellikleri durumundadır. Bu amiral gemisinin Google hizmetlerden yoksun olması Avrupa'da nasıl bir tepki görecek pek de tahmin edilemiyor. 

Huawei P40 Pro özellikleri

6,58 inçlik Full HD OLED ekran özelliğine sahip olan Huawei P40 Pro, 60 Hz yenileme hızına sahip olup bununla beraber aynı zamanda 1080 x 2340 piksellik çözünürlük ve 422 ppi yoğunluk sunuyor. Cihaz düz bir tasarıma sahip olup bununla beraber Kirin 990 işlemci yongası üzerine kuruludur. Bu işletim sisteminin görsel işlemlerinden sorumlu olan parçası ise GPU birimi ise Mali-G76 MP16 özelliğine sahiptir. Bu grafik birimi ise günümüzün en yüksek özelliklerine sahip oyunlarının bile rahatlıkla oynanmasını sağlar. Huawei P40 Pro, 50 MP çözünürlüğüne sahip olup geniş sensör ile beraber geniş açılı fotoğraflar çekmekte son derece başarılıdır. Cihazın bir diğer kamerası 8 MP çözünürlüğünde olup 3x optik zoom yapabilen bir telefoto kameraya sahiptir. Bu iki kameraya eşlik eden ultra geniş açılı kamera çözünürlüğü ise 16 MP özelliğine sahiptir. 

Söz konusu bu akıllı cihazın ön kamerası ise 32 MP çözünürlüğünde olup f/2.2 diyafram açıklığında geniş açılı bir ana kamera kullanımı sunuyor. Huawei P40 Pro'nun fiyatı 799 euro şeklinde olduğu açıklandı. Cihazın fiyatının ülkemizdeki karşılığı ise 5610 TL şeklindedir. Bu rakam kesin olmamakla beraber vergiler ile beraber 8 - 9 bin olması bekleniyor. 

 


Huawei P40 Pro, Geekbench testindeHuawei P40 Pro, Geekbench testinde

PAYLAŞ