Google Servisi Bulunmayan Android OS Sürümü Geliştirildi - Haberler - indir.com

Google Servisi Bulunmayan Android OS Sürümü Geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mandrake Linux'un geliştiricisi olan Gael Duval adlı geliştirici tarafından içinde Google bulunmayan ancak temeli Android OS olan bir açık kaynak koda sahip Android sürüm 'eelo' geliştirildi. Android işletim sistemini en saf ve sade haliyle kullanıcılara sunan bu yeni içerikte Google'a dair hiçbir servis bulunmuyor ve bu sayede Google'un verileri takip etmesi imkansız oluyor. Gael Duval ise veri takiplerinin önüne geçilebilmesi adına Google ile hiçbir şekilde bağlantısı bulunmayan açık kaynak kodlu bir versiyon ortaya çıkartıldı.

Geliştiricisi tarafından 'eelo' adı verilen bu yeni işletim sistemi temel altyapı olarak Android'i kullanıyor. Ancak kaynak kodlarından bakıldığında ise Google'ın servis ve veri takip kodları yer almıyor. Duval tarafından beklenen kickstarter bağışları gerçekleşir ise 'eelo' sistemi hakkında oldukça iyi planları bulunuyor. Bu kapsamda 3 yıl gibi bir süre içerisinde sesli asistan ve WhatsApp gibi birçok uygulamaların yer aldığı tam güvenliğe sahip bir işletim sistemi geliştirmeyi hedefliyor.

Şuan da bu yeni işletim sistemi BlissLaucher 2 ile beraber test süreçlerine devam ediliyor. Tüm testlerin tamamlanması ile beraber final sürümünün çıkması ve Android'in temel özelliklerine sahip bu room'un yayınlanması bkeleniyor. Sade arayüz sever Android kullanıcılar için oldukça beğenileceğe benzeyen bu sistem bakalım ne kadar başarılı olacak göreceğiz.





PAYLAŞ