Google Search Console nedir ? - Haberler - indir.com

Google Search Console nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-25 21:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik "Google Search Console nedir ? " sorusunu cevaplar ve ilgili kurumlar hakkında başlangıç düzeyinde bilgiler sunar.

Google Search Console nedir ? 

Google tarafından sunulan bu ücretsiz araç, Google tarafından dizine eklenmesini veya organik arama sonuçlarında görüntülenmesini engelleyebilecek sorunları tespit ederek genel site performansınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Sitenizin içeriklerinin url'lerini denetleyebilir ve eğer sahipseniz xml site haritalarını girebilirsiniz. Bu işlem  hem bağlantılarınızın Google tarafından daha erken tanınmasına hemde eğer var ise sitenizdeki sorunları keşfetmenize yarayacaktır. SEO için mutlaka kullanılması gereken bir araç olup  Google Analytics kadar olmasada işe yarar derecede analiz. ve istatistikleri sunmaktadır. 

Google, Search Console Sistemini Duyurdu!Google, Search Console Sistemini Duyurdu!

Yine bütün Google hizmetlerine olduğu gibi websites, sahibi iseniz sadece bir gmail adresi ile kayıt olabilirsiniz. Google Search Console sayfasına gidin ve gmail hesabınız ile giriş yapın. Sistem sizden mülkün size ait olduğunu doğrulamanızı isteyecektir. Bu doğrulama websitesinin size ait olup olmadığını veya sizin yönetiminizde olup olmadığını kanıtlamak için yapılır. Bu mülk doğrulama işlemi için çeşitli seçenekler sunmaktadır. Web sitenizin barındırıldığı sunucuya  dosya ekleyerek yapabileceğiniz gibi, alan adı sağlayıcınızın sunduğu panelden dns ayaları ile doğrulama da mümkün olacaktır. Gerekli doğrulama ve kurulum aşamasından sonra bir diğer Google hizmeti olan Google Analyticsi de bağlamanız mümkün olacaktır.

Google botları sürekli websitelerini gezer ve indexleme yapar. Fakat bu gezinti Google Search Console kullanılmaz ise bazı durumlarda uzun sürebilir. Bu durumda ise içeriğiniz Google sıralamalarına geç düşebilir. Düzenli yönetilen  platformlar  bu sistemi kesinlikle kullanmalıdır. Sistemin size sunduğu hata raporlarına göre sisteminizi teknik anlamda geliştirdiğinizde Google'ın istediği gibi bir siteye sahip olacaksınız. Bu sahiplik durumunun meyvesini arama sıralamalarında yiyeceksiniz.


İlgili uygulamalar

Google Year in Search 2014


PAYLAŞ