Google, Şarkı Sözlerini İlk Sırada Gösterecek! - Haberler - indir.com

Google, Şarkı Sözlerini İlk Sırada Gösterecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kullanıcıların arama odağında işlerini daha da kolaylaştırmayı amaçlayan Google, yaptığı son değişiklikle birlikte şarkı sözlerini arayan kullanıcılar için yeni bir özelliği aktif etti. Artık Google'da şarkı sözleri arama sonuçları ilk sırada gösterilecek.

Şimdilik Türkiye kullanıcıları için aktif olmayan bu özellik Google'da ''şarkı adı/lyrics'' araması yapıldığında çıkan ilk sonuç, o şarkının sözlerini gösterecek. Kullanıcılar şarkı sözlerini arama yapar yapmaz görebilecekler.

Daha aydınlatıcı bir şekilde açıklayacak olursak; Google'da ''stairway to heaven lyrics'' araması yaptığımızda sonuçların ilk sırasında ve pek de alışık olmadığımız büyük bir kutu içerisinde şarkının sözleri karşımıza çıkacak.

Google Lyrics

Şimdilik sadece ABD'de yaşayan ve Google'ı İngilizce dilinde kullanan kişiler için aktif edilen Google Lyrics özelliği, henüz ülkemizde kullanılamıyor. Google'ın yakın bir gelecekte servise hem yeni şarkılar ekleyerek veritabanını genişleteceğini hem de tüm dünyada bu yeni özelliği aktif edeceğini tahmin ediyoruz.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde çevrimiçi müzik servisi Deezer'da kullanıcılarına şarkı sözlerini gösteren 'Deezer Lyrics' adındaki özelliğini aktif etmişti.





PAYLAŞ