Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası! - Haberler - indir.com

Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-17 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Alanında dev haline gelen, şarkı sözlerini yayınlamak ile milyarlarca kullanıcıya ulaşan Genius, Google’ı şarkı sözlerini çalmakla suçluyor! 

Birkaç senedir Google, kullanıcılarına daha iyi bir arama motoru sunmak için çeşitli iyileştirmeler yapmakta. Bu iyileştirmelerden bir tanesi ise, kullanıcıların şarkı sözlerine olan erişimini daha kolay ve daha hızlı bir hale getirmesiydi. Bildiğiniz üzere artık bir şarkının sözlerini Google’da bulmak oldukça kolay. Şarkı sözü arandığı zaman çoğu şarkının sözü Google’ın arama sayfasının en üstünde bir kutucuğun içerisinde yer alıyor. Bu özellik bir çok kullanıcı tarafından oldukça faydalı bulunan bir özellik olsa da, Genius tarafından büyük bir tepki gördü. Genius Google’ı şarkı sözlerini kopyalamak ile suçluyor! 

Google, Play Store İade Koşullarını DeğiştiriyorGoogle, Play Store İade Koşullarını Değiştiriyor

Google Şarkı Sözlerini Genius’tan Mı Kopyalıyor? 

 

Google Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi

2009 senesinde kurulan Genius, anlaşılması güç olan rap sözlerini açıklamakla yola çıkmış ve sonrasında ise, birçok müziğe ev sahipliği yapan bir uygulama ve web sitesi haline gelmişti. Kısa bir sürede gelişen ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen popüler uygulamalar arasında olan Genius Media, Google’ı kendi yayınladıkları şarkı sözlerini kopyalayarak arama sonuçlarında göstermekten suçlayarak, Google’ın bu suçu yıllardır işlediğini de dile getirdi.  

Genius geçtiğimiz senelerde kendi şarkı sözlerinin kopyalanıp, kopyalanmadığını anlamak için bir yöntem geliştirmiş ve bu yönetimin şarkı sözlerine bir çeşit noktalama işaretlerini ekleyerek yapmıştı. Bu yöntem sayesinde Genius şarkı sözlerini kopyalayanları kolayca tespit edebiliyordu. 

Google'ın takibinden nasıl kurtulunur?

Google’ın sözcüsü ise konu hakkında bugün The Verge’e ye açıklama yaptı. Şirket yaptığı açıklamada, Google’ın arama sonuçlarında kullanıcıların karşısına çıkan sonuçların farklı kaynaklardan lisanlı olan sonuçlar olduğuna ve bu sorunu veri ortaklarıyla birlikte incelemeye aldıklarını belirtti. Bununla birlikte, şirket incelemeler sonucunda bu işlemin uygun olmadığını tespit ederlerse, uygulamaya son vereceklerini de açıkladı. 

Konuya ek olarak ABD Adalet Bakanlığı’da Google şirketine karşı bir antitröst incelemesinin başlatacağını ve bu incelemenin Google’ın tüm uygulamalarını da kapsayarak, Google uygulamalarının incelemeye alınacağını belirtti. Bu durumun Google’ı nasıl etkileyeceğini ve Google’ın konu hakkında nasıl önlemler alacağını ise ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. 


Google Bağlantılı 2 Popüler Hizmetini Birbirinden AyırıyorGoogle Bağlantılı 2 Popüler Hizmetini Birbirinden Ayırıyor
Google Stadia Hakkında Yeni Bilgiler YayınlandıGoogle Stadia Hakkında Yeni Bilgiler Yayınlandı

PAYLAŞ