Google, Samsung ve Fitbit Wear için birleşiyor  - Haberler - indir.com

Google, Samsung ve Fitbit Wear için birleşiyor 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından geliştirilen ancak sektörde başarıya ulaşılamadığı için geri planda tutulan Wear OS işletim sistemi için 3 marka iş birliği yapacağını duyurdu. 

Giyilebilir teknoloji alanında modelleri ile beklentileri karşılayamayan Google, bu alan için geliştirdiği işletim sistemi için uzun zamandan beri güncelleme ve yenilik sunmadı. Modelleri ile popülerlik yakalasa da işletim sistemi konusunda gereken geliştirmeleri sunamayan Samsung ve Fitbit ise bu konuda alternatif aramaya başladı.

Wear OS yenilikleri duyrulduWear OS yenilikleri duyruldu

İhtiyaçlar 3 markayı birleştirdi

İşletim sistemini geliştirmek ve daha fazla cihazda kullanıma sunabilmek adına Samsung ve Fitbit gibi önemli teknoloji devlerini desteklemek isteyen Google, önemli bir işbirliğinin de ortaya çıkmasını sağladı. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda Wear OS ve Tizen işletim sistemlerinin en iyi özellikleri kullanılarak Wear adıyla yeni bir işletim sisteminin kullanıma sunulacağı belirtildi. Google tarafından geliştirilen mevcut işletim sistemi üzerine entegre edilecek yeni sistem, giyilebilir teknolojiler için yepyeni bir deneyim ve farklı özellikler sunacak. 

Wear OS küllerinden doğabilecek mi?

Giyilebilir teknoloji konusunda sektörün önde gelen markası Apple. Hem işletim sistemi hem de modelleriyle Apple’ a karşı rekabetinde geride kalan Google, bu konuda geri çekilmek zorunda kalmıştı. Donanım iyileştirmeleri ve performans odaklı güncellemeleri ile oldukça güçlü bir işletim sistemi yaratmayı başaran Apple, modellerindeki üstün özellikler ve Apple ürünleri ile sağlanan uyum sayesinde bu alanın önde gelen markası olmayı başarmıştı. Şimdi ise Wear OS yerine Wear adı ile yapılacak yeni geliştirmeler Google, Samsung ve Fitbit gibi markalar tarafından kullanılacak.

3 sektör devinin ortak bir şekilde geliştireceği işletim sistemi, kuşkusuz bugüne kadar geliştirilen Wear OS ve Tizen’e göre çok daha fazla kullanışlı ve performans odaklı olacak. Hem Samsung hem de Fitbit tarafından yapılan resmi açıklamalarda, yeni işletim sistemi için umut dolu mesajlar verildi ve yeni modellerin mevcut işletim sistemi üzerine inşa edileceği ifade edildi. 

Mevcut açıklamaların odak noktası yeni işletim sistemi olsa da özellikle geliştirilecek yeni akıllı saatlere yönelik herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bu nedenle açıklamaların hemen ardından pek çok farklı spekülasyon da konuşulmaya başlandı. Özellikle Google ile Fitbit arasında yapılacak yeni bir anlaşma sonrasında Fitbit tarafından piyasaya sunulacak olan modellerin Fitbit Watch olarak adlandırılabileceği belirtildi. 


OnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilirOnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilir

PAYLAŞ