Google Sağlık Alanında Yeni Stratejiler Geliştiriyor - Haberler - indir.com

Google Sağlık Alanında Yeni Stratejiler Geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 10:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google’ın sağlık alanında çalışmalar yapmasına alıştık. Şimdi ise yeni bir dönemin başlatılmış durumda.

2018 yılında sağlık alanında yeni bir girişimde bulunan ancak kısa süreç içerisinde tüm ekibi dağıtmak zorunda kalan Google, şimdi yeni bir çalışma daha içerisinde.

Google’ın Bir Sonraki Hamlesi Ne Olacak?

Google’ın sağlık alanındaki projeleri, aslında oldukça dikkat çekmişti. Yapay zeka destekli göz hastalığı tespit sistemi gibi pek çok yenilikçi çözümleri geliştiren Google, tüm bu heyecan verici gelişmelere rağmen projeleri hayata geçirmemişti.

2018 yılında Davit Feinberg ile anlaşma sağlayarak yeniden yapılandırma içerisine giren Google’ın  2018 yılındaki planlarından da vazgeçtiği görüldü. Zira Dr. David Feinberg, elektronik-tıbbi rekorlar devi Cerner'de CEO rolü için şirketten ayrılacak. Ayrıca sağlık birimindeki tüm çalışanlar da Google’ın diğer birimlerine kaydırılacak.

Feinberg’in ayrılması, arama devinin sağlık teknolojisi için farklı planları olduğunu gösteriyor. Google,  “Google, sağlığı ve zindeliği iyileştirmek için teknolojinin gücüne derinden inanıyor ve şirket genelinde sağlık yatırımlarımızı artırdık. Sağlık çabalarımızı hızlandırmaya yardımcı olmak için son birkaç yılda David’in liderliği ve rehberliği için minnettarız ve ona en iyisini diliyoruz.” Denildi. Google Health grubu için yeni lider açıklanmazken Google’ın kısa sürede yeni bir isim ile anlaşması bekleniyor. Her ne kadar gündeme gelmese de Alphabet’in farklı bölümlerinde, tıp şirketleri ile Google Cloud ortaklıkları da dahil olmak üzere, diğer sağlık teknolojilerini araştırmaya devam ediyor. CNBC tarafından paylaşılan son raporlarda Şubat 2020 itibariyle Google Health’in 500′den fazla çalışanı olduğu ve Feinberg’in Google’ın Yapay Zeka Başkanı Jeff Dean’e rapor verdiği belirtilmişti. Şimdi ise Google bugüne kadar sessiz kaldığı sağlık alanında nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor. Ekibin tamamen dağıtılmasının ardından Health bölümünün kapatılabileceği de konuşuluyor.





PAYLAŞ