Google, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet Ödeyecek - Haberler - indir.com

Google, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet Ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-23 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. İki dev olarak nitelendirilen Google ve Apple her ne kadar rakip şirketler olsada zaman zaman yaptıkları anlaşmalar ve iş ortaklıkları ile ortaya iyi iş birlikleri çıkartıyorlar. CNBC'den Bernstein'in yaptığı bir analiz haberine göre Google, iPhone ve iPad cihazların internet tarayıcısı olan Safari'de varsayılan arama motoru olabilmek için Apple'a tam 3 milyar dolar ödeme gerçekleştirecek. Bildiğiniz üzere Apple kendi cihazlarında kendi internet tarayıcısı olan Safari'i kullanıyor ve varsayılan tarayıcı olabilmek için ödenen rakamlarda bir hayli artmaya devam ediyor.

Google varsayılan arama motoru olabilmek için ne kadar ödeyecek?

Bu noktada 2014 yılında yine Google tarafından Apple'a yapılan bir teklif ile her yıl için 1 milyar dolarlık bir ödeme gerçekleştirilmişti. Ancak zaman geçti ve şimdi Google'ın ödeyeceği rakamın 3 milyar dolar seviyelerine dahi ulaşabileceği yönünde bazı sızıntılar ortaya çıktı. Varsayılan arama motoru olma bedeli 3 yıllık bir dönemde tam 1 milyar dolardan 3 milyar dolara kadar yükselmiş oldu. Google ise Apple'a 3 milyar dolar ödemeyi kabul ederse iPhone akıllı telefonlarda ve iPad tablet pazarında büyük bir domine etkisi olacaktır.

Anlaşma gerçekleşir ise Google'da arama motoru pazarında mobil dünyaya hükmetmeye devam ediyor anlamına gelecektir. Bildiğiniz üzere Android cephesinin varsayılan arama motoru Google ve iOS cihazlarada gelirse mobil pazarın neredeyse tümüne hakim olacak diyebiliriz.  Bakalım Apple ve Google arasındaki bu anlaşma detayları önümüzdeki günlerde dahada netlik kazanacaktır.

 





PAYLAŞ