Google, Safari’de varsayılan arama motoru olmak için ödeme yapacak - Haberler - indir.com

Google, Safari’de varsayılan arama motoru olmak için ödeme yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple ile zorlu bir rekabet içerisinde yer alan Google, son günler içerisinde yapmış olduğu 15 milyar dolarlık arama motoru ödemesi ile gündemde yerini alıyor. 

Teknoloji dünyasında adete dev bir rekabet söz konusudur. Şirketler, bu rekabette bir adım ön plana çıkmak için üstün çabalar sergilerken, yeni teknolojileri ile de adından söz ettirmeye çalışıyor. Fakat bazı durumlar karşısında kıyasıya rekabet içerisinde olan şirketler, çıkar ilişkisine dayanan ortaklık gerçekleştirebilirler. Bu şirketlerden biri olan Google, son dönem içerisinde Apple'a yapmış olduğu 15 milyar dolarlık ödeme ile gündemde yerini aldı. 

Google Pixel Fold gelecek yıla ertelendiGoogle Pixel Fold gelecek yıla ertelendi

Google, Safari için Apple'a ödeme yapacak

Google, iPhone, iPad ve Mac cihazlarda yer alan Safari internet tarayıcı üzerinden varsayılan arama motoru olarak kalmak adına her yıl düzenli bir şekilde Apple'a yüklü miktarda ödeme yapacak. Bu miktar herhangi bir zaman içerisinde sabit kalmıyor ve piyasanın durumuna göre artış söz konusu olabilir. Başarılı isim Google, 2020 yılında Apple'a toplam 10 milyarlık arama motoru için ödemede bulundu. Fakat Bernstein analistlerine göre, bu miktarın 2021 yılında yüzde 50 artarak 15 milyar dolara kadar artması bekleniyor. Bunun yanı sıra halihazırda beklenen veriler göz önüne alındığında Google, 2022 yılında Apple’a 18 ila 20 milyar dolar arasında arama motoru ödemesinde bulunacak.

Esasında Google’ın yıldan yıla artış gösteren ödemelerinin esas nedeni Microsoft olarak değerlendiriliyor. Öyle ki Microsoft da Apple ile anlaşma içerisinde olmak amacıyla her yıl tekliflerini yeniliyor, fakat Google'ın ödemek için önerdiği miktar daha fazla olduğu için Apple daha yüksek teklif veren tarafı tercih ediyor. Fakat analistlere göre, Apple ile Google arasında uzun ömürlü olarak değerlendirilmiyor. Analistler, özelikle de gelecek yıldan itibaren Google'ın artış gösteren ödemeler sebebiyle stratejisi üzerinden tekrar geçeceğini ve büyük ihtimalle de Apple'a daha düşük miktarda ödeme yapmak isteyeceği düşünülüyor. Fakat Microsoft’un da yer aldığı bu pazarda şirketin nasıl bir yol izleyeceği ise şu an için bilinmiyor. Bu durum merak edilen konular arasındadır. Şu an için konu ile ilgili elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 


Google'ın otonom araçları yollardaGoogle'ın otonom araçları yollarda
Google Maps geçiş ücretlerini göstermeye başlıyorGoogle Maps geçiş ücretlerini göstermeye başlıyor
Google Sağlık Alanında Yeni Stratejiler GeliştiriyorGoogle Sağlık Alanında Yeni Stratejiler Geliştiriyor

PAYLAŞ