Google, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı buldu - Haberler - indir.com

Google, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı buldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-23 17:49:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google güvenlik uzmanları tarafından Apple’ın popüler internet tarayıcısı olan Safari’de 5 adet önemli güvenlik açığı tespit edildi. Özellikle bu güvenlik açıklarının kullanıcıların gezinme hareketlerini ele geçirmesine sebep olmasıyla beraber oldukça dikkat çekti. Apple’ın safari internet tarayıcısı iPhone cihazlarda olduğu için milyonlarca iPhone kullanıcısının verileri tehlikeye girmiş oldu. Özellikle günümüzde her alandaki teknolojik verilerimiz yer aldığı için bu noktadaki güvenlik daha önemli oluyor. Verilerin güvenliği noktasında araştırma yapan Google güvenlik uzmanları, kullanıcıların hareketlerinin takibi yapılabilmesine olanak sağlayan bir güvenlik açığını Apple’ın Safari tarayıcısında keşfetti.

Kullanıcıların takip edilmesini engellemek adına Apple, 2017 yılında Safari internet tarayıcısına akıllı izleme önleme özelliği dahil etmişti. Bu özellikte ortaya çıkan açıklar doğrultusunda internet üzerindeki kişisel gezinme alışkanlıkları kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilebilir.

Safari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık BulunduSafari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık Bulundu

Apple Safari’de güvenlik açığı tespit edildi

Google güvenlik uzmanları yaklaşık 1 yıl önce de Apple’ın iOS işletim sisteminde kişisel verilerin ele geçirilmesini sağlayan yaklaşık 14 farklı açığı ortaya çıkartmıştı. Bu açıkların 7 tanesi ise iPhone internet tarayıcısı olan Safari kaynaklı gerçekleşmişti. 5 tanesi de işletim sistemi bazlı olmuştu. Bu açıkların detaylarını Apple ile paylaşan Google yetkilileri, iOS 12.1.4 sürümünün 7 Şubat’ta yayınlanması ile beraber güvenliğin sağlanmasında büyük rol oynamış oldu. Apple’ın Akıllı İzleme Önleme teknolojisinin algoritmasındaki yaşanan problemden ötürü Safari gezintilerinin kötü amaçlarla veri olarak toplanabileceği açığı ortaya çıktı.

Google güvenlik uzmanları ise iPhone ile ziyaret edilen sitelerdeki bilgiler erişmeyi başardı. Apple cephesinden konu hakkında açıklama gelmezken, Google’ın güvenlik uzmanları tarafından işletim sisteminde bulunan açıklar iOS’un geçtiğimiz Aralık ayındaki iyileştirme güncellemesinde giderilmişti. Apple’ın şimdi  ise Safari tarayıcısında bulunan bu güvenlik açığını en hızlı şekilde düzeltmesi bekleniyor.


Apple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiasıApple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiası

PAYLAŞ