Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti! - Haberler - indir.com

Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 14:00:06
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google saat uygulamasında yaşanan hata ile birlikte milyonlarca kullanıcı alarmın çalmaması sorunu ile karşı karşıya gelirken olayın yankıları hala devam ediyor. Sorunun hala çözülmemesi, Google için tepki çeken bir sürecin yaşanmasına neden oluyor.

Google, Android uygulaması özelinde geliştirdiği pek çok uygulamayı yerleşik bir şekilde kullanıcılara sunuyor. Özellikle saat ve alarm gibi temel uygulamaları ile kullanıcıların yeni bir uygulamaya ihtiyaç duymadan mevcut saat ve alarm özelliklerini kullanılmasını sağlayan Google, saatlerde alarmın çalmaması nedeniyle milyonlarca kullanıcı tarafından sert bir şekilde eleştirdi. Uygulamada meydana gelen hata nedeniyle alarmlar çalışmamaya başlarken özellikle hatanın yaşandığı ilk gün, milyonlarca kişi işe gidemediğinden dolayı sosyal ağlardan Google'a tepki dolu mesajlar gönderdi. 

Uygulamaya 1 yıldız verdiler!

Gönderilerin ardından bununla da yetinmeyen kullanıcılar, uygulamanın Google Pay Store üzerindeki sayfasına da benzer şekilde yorumlar yaptı ve uygulama için bir yıldız verdi. Kısa süre içerisinde akım haline gelen bu olayların ardından ise Google resmi bir açıklama yaptı.

Pek çok marka etkilendi!

Yapılan raporlamalara göre Oppo, Google Pixel gibi pek çok farklı cihaz kullanıcıları mevcut hatadan etkilendi. Uygulamanın kaldırılması yeniden yüklenmesi, önbelleğin temizlenmesi ya da ayarların değiştirilmesi bugüne kadar etkin bir çözüm sunmadı. Bazı kullanıcılar özellikle Spotify entegrasyonu ile birlikte mevcut hatanın yaşanmaya başladığını öne sürdü. Google da böyle bir kanıya sahip. Ancak hatanın tam olarak neden yaşandığı kesin olarak belirtilmedi.  Google ise yaptığı son açıklama ile birlikte sorunun çözüleceğini ifade etti.

Alarm sorunu ne zaman çözülecek?

Google tarafından yapılan açıklamada sorunun fark edildiği ve çözüleceği belirtilmiş olsa da çözüm ile ilgili herhangi bir tarih paylaşılmadı. Kullanıcıların şu anda yapması gereken herhangi ek bir işlem olmadığı gibi alarm özelliği için kullanıcıların alternatif uygulamalardan yardım almaya başladığı tahmin ediliyor. Google’ın Reddit'teki Google PixelCommunity sayfasında konuyla ilgili açıklaması ise şöyle oldu;

"Bir düzeltme belirledik ve yakında kullanıma sunacağız. Bu arada, alarm sesi ayarını cihaz sesi içinde bir seçim olarak değiştirebilirsiniz."

Google tarafından sunulan bu öneriyi uygulamak isteyen kullanıcılar ayarlara ulaşarak zil sesi seçmesi gerekiyor. Google'ın paylaşımında da özellikle Spotify üzerinden bir sesin tercih edilmesi halinde mevcut hatanın yaşandığı öne sürülüyor. Cihazdaki varsayılan zil seslerinden bir tanesinin alarm olarak tercih edilmesi halinde, mevcut sorunun çözülebileceğini belirtiliyor. Ancak hata, kesin olarak yapılacak güncelleme ile birlikte çözülecek.





PAYLAŞ