Google RSS takibini yeniden aktif hale getiriyor                - Haberler - indir.com

Google RSS takibini yeniden aktif hale getiriyor               

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-22 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, bir zamanların favori uygulaması Google Reader için desteği kapatarak RSS takibi konusunda büyük bir eksiklik yaratsa da şimdi yeniden RSS’ye yönelik geliştirme ile takibi mümkün kılmaya çalışıyor.

Web sitelerinin ve çeşitli akışların takibini kolaylaştıran RSS sistemi, Google tarafından geliştirilen Google Reader ile oldukça kolaydı. İlginç bir şekilde bu uygulama için desteği kesen Google, kullanıcıların da alternatif programlara yönelmesine neden olmuştu. Ancak Google cephesinden gelen son bilgilerde, şirketin RSS takibi adına yeni bir özellik üzerinde çalıştığı belirtildi.

HP, Chromebook satışlarında lider olduHP, Chromebook satışlarında lider oldu

Google yeni özelliğiyle neler sunacak?

Chrome'da yapılacak yeni güncelleme sonrasında kullanıcılar RSS'yi destekleyen siteler için "Takip Et" özelliği kullanabilecek. Böylece RSS sistemini destekleyen siteler için Google aracılığı ile içerik takibi yapabilmek mümkün olacak. Üstelik Google tüm takip listesine erişilmesi için yeni sekme açıldığında görüntülenecek özel bir RSS okuyucusu bölümüne de yer verecek. Google Reader kadar kapsamlı bir uygulama olmasa da Chrome’da yeni Sekme sayfası açıldığında takip edilen sitelerdeki güncellemeler kronolojik sırayla gösterilecek.

Konuyla ilgili blog yazısı ile düşüncelerini aktaran ve Google’ın yeni servisiyle ilgili detayları paylaşan Google Ürün Yöneticisi Janice Wong, "Günümüzde e mail aboneliği, bildirimler ve RSS dahil olmak üzere favori web sitelerinin takip edilmesinin birçok yolu var. Açık RSS web standardını temel alarak, en sevdiğiniz sitelerden en son içerikleri doğrudan Chrome'da alma deneyimini nasıl sunabileceğimizi araştırıyoruz.” diyerek mevcut yenilik için yeni gelişmeler olacağını da belirtti. RSS farklı özellikler olsa da hala kullanılan teknolojilerden birisi. Özellikle birden fazla siteyi takip etmek zorunda kalan kullanıcıların tek bir pencere üzerinden akışları takip etmesi RSS sayesinde çok daha kolay. Bu bakımdan Google, geçmişte kapatmış olmasına karşın yeniden RSS alanında bir hamle yapacak. Muhtemelen pek çok kişi Google'ın temel bir özelliği olarak RSS desteğini sunmasından memnun olacak.  

Geri bildirimlere göre kesin karar verilecek

Şu anda belirli bölgede testleri başlatılan yeni özellik için kullanıcılar, web yayıncıları, blog yazarları, içerik üreticilerden geri bildirim toplayacak. Alınacak bildirimler ile birlikte yeni özellik için kesin karar verilecek.


Google Chrome ekibinden Apple Safari'ye eleştiri geldiGoogle Chrome ekibinden Apple Safari'ye eleştiri geldi

PAYLAŞ