Google, Reklamcılık Politikalarını Daha Basit Hale Getiriyor - Haberler - indir.com

Google, Reklamcılık Politikalarını Daha Basit Hale Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-30 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere teknoloji lideri Google, birçok farklı reklamcılık platformuna sahiptir.  AdSense, AdMob ve Ad Manager şeklinde üçe ayrılan bu platformları her zamankinden daha da basit bir duruma getirmek isteyen şirket, yeni politikalar üzerinde çalışıyor. Seyrettiği bu politikalar ile reklamcılık politikalarını çok daha basit bir sistem ile kullanmaya çalışıyor. Şöyle şirket, sürekli genişlemekte olan bir reklam ağı oluşturuyor. Google,  AdSense, AdMob ve Ad Manager gibi birçok reklamcılık üzerine kurulu programa sahip ve bu programların kullanım esnasında oldukça karmaşık bir yapıya sahip olduğunu ve reklamların nerede görüneceğini daha iyi anlatan bir sistem inşa etmek adına  AdSense, AdMob ve Ad Manager platformlarında yer alan yayıncı deneyimi basitleştirmek üzerinde çalışıyor. Platformların sunduğu hizmetlerden faydalanan kullanıcılar bu şekilde çok daha sistematik bir çalışma yürütecek ve kullanım esnasında da zorlanmadan içerikleri değerlendirecek. 

Google bu bağlamda ilk olarak, "reklamcılığa izin verilmeyen ya da kısıtlanabilecek içerik türlerinin" genel hatlarını basit bir özel sistem şeklinde kullanıcılara sunulacak. Basitleştirme, yayıncıların kullanımına özel olarak gelen, "tutarlı geri bildirim parçası" olacak ve hazırlanan politikaları daha kolay anlamayı ve bunun yanı sıra aynı zamanda izlemeyi de daha kolay hale getirecek. Şirket, reklamları sadeleştirmenin bir parçası olarak uyguladığı çeşitli yaptırımları bu doğrultuda güncelleyerek kullanım açısından daha da basit bir hale getirecek. 

Olumsuz Google yorumlarıyla nasıl silinir?Olumsuz Google yorumlarıyla nasıl silinir?

Yayıncılara pek çok kısıtlama geliyor

Google tarafından hazırlanan Google Yayıncılık Politikaları;  AdSense, AdMob ve Ad Manager aracılığı ile reklam içerikli ögelerin yayınlanmasına izin vermeyen herhangi bir makalenin ya da sayfanın içeriklerinden bahsediliyor. Hazırlanan söz konusu politikayı ihlal eden herhangi bir kullanıcının içeriğine para kazandırmaya çalışmak ise söz konusu reklamın askıya alınmasına ya da hesabın tamamen sonlandırılmasına neden olacaktır. Güncellenen politikaların içeriklerine dikkat ederek hareket etmeli ve sonuç olarak herhangi bir ihlal durumu ile karşı karşıya kalınmamalıdır. 

Google tarafından uygulanan yayıncı kısıtlaması durumu ile karşı karşıya kalan içerikler  şu şekildedir; "Cinsel içerik, şoklayıcı içerik, patlayıcı maddeler, silahlar, silah parçaları ve ilgili ürünler, diğer silahlar, tütün, rekreasyonel ilaçlar, alkol satışı ve kötüye kullanımı, çevrimiçi kumar, reçeteli ilaçlar ve onaylanmamış ilaçlar." Bu içerikler hakkında kısıtlamalara uygun olmayan reklamlar paylaşmak konusunda ısrarcı olan kullanıcılar ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacaklar. Google, bu başlıkları takip ederek reklam paylaşan kullanıcıları tespit ederek gerekli yaptırımları uygulayacaktır. Google'ın Yardım Merkezi ve Politika Merkezi güncellendikten sonra, bir ay sonrasında ise belirlenen yeni politikalarda çeşitli değişiklikler yapılacak. Halihazırda üzerinde çalışılan yeni politikalar reklamcılık içeriklerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaya yönelik güncelleniyor. Yeni politikaların ve yapılacak olan kısıtlamaların eksiksiz bir dökümü çok yakın zamanda karşımıza çıkacak. Uygunsuz bir şekilde nitelendirilen içerikler hakkında yapılan reklamlar kullanıcıları rahatsız edecek ve ciddi sorunlara sebep olacak niteliktedir. Google tarafından hazırlanan bu yeni kısıtlamalar caydırıcı olacak nitelikte olup kullanıcıların daha nitelikli çalışmasını sağlayacaktır. 

 


Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?
Google Chrome bildirim isteklerine önlem alacakGoogle Chrome bildirim isteklerine önlem alacak
Google bir servisi daha kapatıyor: Google HireGoogle bir servisi daha kapatıyor: Google Hire

PAYLAŞ