Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak! - Haberler - indir.com

Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-24 16:33:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2016 seçimlerinden sonra yaşanan büyük skandalda, Facebook üzerinde verilen rakamların belli kişileri hedef alarak yalan haber aracılığı ile gerçekleşen seçimlere müdahele edilmeye çalışıldığı kesinleşti. Sadece bunlarla yetinilmezken ikinci bir skandal Rusya'dan geldi. 9 Eylül tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde insanların seçimlerden önce izinsiz bir şekilde siyasi eylemlere katılmaya çağıran Google, bu anlamda yayınladığı reklamlardan dolayı seçimlere müdahale etmekten uyarı yazısı almıştı. 

Google bu seçimlerde elinden geleni yapacak

Sputnik'te yayınlanan bir habere göre gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu reklam kazançlarından elde eden Google, aynı skandal ile karşılaşmamak için Avrupa Birliği Parlementosu'nda seçimler yaklaştığı zaman önlemler alacağını beyan etti. Google tarafından alınan önlemler kapsamında, seçimlere dair reklam verdiği tespiti gerçekleşen kişilerin kimlikleri ilk aşamada bir onay sürecinden geçecek. Daha sonra ise söz konusu reklamları kimin finanse bilgisi tüm Google kullanıcıları ile paylaşılacak. Seçimlerin son bulmasının ardından Google bu reklamlar hakkındaki tüm bilgileri detaylı bir şekilde rapor edip paylaşacak. Avrupa Birliği'nde yaşayan 350 milyon seçmen, adaylarla alakalı bilgilere ise Google sayesinde ulaşabilecek. 

350 milyon kişinin oy kullanacak

İnternet ortamında düzenlediği detaylı raporları sunacak olan Google, demokratik sistemlere katkı sağlamak amacı ile elinden gelen çabayı tüm ekip arkadaşları ile birlikte göstereceklerinin altını çizdi. 2019 Mayıs ayında ise Avrupa Birliği Parlamentosu'nun 705 üyesini seçmek için birlik genelinde yaklaşık olarak 350 milyon kişinin oy kullanacağı kesin.

 

 





PAYLAŞ