Google projeleri hız kesmiyor! - Haberler - indir.com

Google projeleri hız kesmiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 12:10:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Google'ın en yeni ve en iyi deneylerinden biri olan Paper Signals, papercraft ve Google Assistant'ı bir araya getiren yeni bir deney yapıyor. Yeni bir proje olan Paper Signals, fiziksel maddeleri sesinizle kontrol etmenizi sağlıyor. Ses ile kontrol edilebilen bir kağıt, nesne oluşturmaya imkan sağlayan açık kaynaklı bir projedir. Google'ın bir çok özel kod geliştirdiği bu proje için tasarlanılan kağıt maketlerden, Bitcoin yükselişine veya güncel hava durumu tahminlerine kadar görsel olarak takip edilebiliyor.

Sesi ile çalışan hareketli kağıt oluşturmak için Google Asistan, maket bıçağı, tutkal, kalem ve cetvel gibi eşyalara ihtiyaç var. ''Paper Signals starter kit'' içerisinde bulunan Adafruit board ve mikro servo motora da sahip olduktan sonra tasarımlar hareketlendirilebilir. Şablonların basımı, kesilmesi ve montajını yapmanın kolay olduğu söyleniyor.

Google'ın voice experiments sitesi Raspberry Pi bilgisayarları için Pi ve kamera ile eşleşen görüntü yazılımı tasarladı. Raspberry Pi'den kısaca bahsetmek gerekirse; Birleşik Krallık'ta bir vakıf tarafından okullarda bilgisayar bilimini öğretmek amacı ile geliştirilmiş kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bilgisayara deniliyor. Bu yeni tasarım sayesinde kullanıcılar, Paper Signals'in bilgisayar versiyonuna çok daha ucuza sahip olabiliyor. Ayriyeten sistem, Cloud ile bağlantıya dahi ihtiyaç duymuyor. Paper Signals starter kit Google'ın yeni kağıt mecrası deneyidir.

Ayrıca Paper Signals'ın Web Sitesine Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.

https://papersignals.withgoogle.com/





PAYLAŞ