Google Play'in karanlık modu kullanıma sunuldu! - Haberler - indir.com

Google Play'in karanlık modu kullanıma sunuldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mobil uygulamalarında yaptığı geliştirmelerle dikkatleri üzerine toplayan Google, Android 10’la getirdiği yerleşik karanlık mod desteğiyle dikkatleri üzerine toplamıştı. Kendi servisleri için de daha gelişmiş koyu temalar sunan şirket Google Play’de beklenen özelliği kullanıma sunuyor.

Karanlık tema desteğini ilk olarak Pixel akıllı telefonlarında sunan Google Android 1o işletim sistemini dağıtarak bu özellikten tüm Android kullanıcılarının yararlanmasını sağlamıştı. Son dönemlerde uygulama güncellemelerine önem veren şirket geçtiğimiz ay karanlık mod desteğini genişleteceğinin de müjdesini vermişti. Google’ın yapmış olduğu açıklamaya göre o dönemde pek çok servis için özelliğin beta testlerine başlanmıştı. İlk etapta sadece geliştiricilere sunulan beta sürüm geçtiğimiz haftalarda belirli kullanıcıların erişimine de sunulmuştu.

Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!

Google Play karanlık tema desteğine kavuştu!

12 Şubat itibariyle beta programına dahil olan Google Play Store için de meraklı bir bekleyiş başlamıştı. Yerleşik karanlık mod desteğini Eylül ayında sunmasına rağmen bu özelliği kendi uygulamalarında sunmakta biraz geçen Google son birkaç aydır yürüttüğü testlerin nihayet sonuna geldi.

Karanlık mod desteğini kullanıcılara sorunsuz bir şekilde sunmak isteyen şirket özelliğin hem tasarımı, hem de işlevi açısından sıkı bir çalışma yürütmüşe benziyor.

Gün itibariyle resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak yeni renk şemasını ve kullanım ayalarını paylaşan Google, Play Store için karanlık mod özelliğinin tüm kullanıcıların erişimine açıldığını duyurdu. Google Play’in yeni özelliğinden yararlanmak için yapmanız gereken “Ayarlar” menüsüne girmeniz ve karanlık mod alanında “Açık” temayı “Koyu” tema olarak değiştirmeniz.

Yeni özelliği oldukça sade ve işlevsel bir şekilde sunan şirket aynı zamanda Android 10’da karanlık temayı yerleşik olarak kullanmak isteyen kullanıcılarına uygulamayı isteğe göre “Açık” temada kullanıma imkanı da sağlıyor.


Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!
Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!

PAYLAŞ