Google Play'e Parmak İzi ile Kimlik Doğrulaması Geldi - Haberler - indir.com

Google Play'e Parmak İzi ile Kimlik Doğrulaması Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-26 17:30:21
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Uygulama

Google Play, geçtiğimiz günlerde tasarımını yenilemişti ancak yenilikleri bununla sınırlı bırakmadı. Android 6.0 Marshmallow'la birlikte gelen parmak izi ile kimlik doğrulama özelliği Google Play ile entegre edildi.

Google Play'den uygulama satın alırken kullanılacak olan parmak izi tanıma yöntemi, 2 senedir App Store'da kullanılan bir özellikti. Biraz geç de olsa Google Play'e de gelen bu özelliği kullanabilmeniz için telefonunuzda bir parmak izi okuyucu sensörü bulunması gerekiyor. 

Android cihazlardan parmak izi okuyucuları olduğu için sadece Nexus 6P ve Nexus 5X telefonları yeni servisten faydalanabilecekler. Eğer bu iki telefondan birini edinmiş şanslı kişilerden biriyseniz, Google Play'de Kullanıcı Kontrolleri ayarları altında Parmak İzi Kimlik Doğrulama ayarını aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu ayar normalde aktif olarak gelmiyor ve kullanıcının kendi aktif etmesi gerekiyor. 

Yeni Nexus'larla birlikte gelen parmak izi okuyucu, Google cephesinde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Telefon kilidini açma işlemi dışında bu sistemin uygulama satın alımında da büyük bir hız kazandıracağına kesin gözüyle bakılıyor. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ