Google Play'e Nakit Ödeme Seçeneği Geliyor - Haberler - indir.com

Google Play'e Nakit Ödeme Seçeneği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 18:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google I/O 2019 etkinliğinden yeniliklerle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son haber ise Android cihazların uygulama mağazası olan Google Play'in artık nakit ödeme sistemine geçeceği yönünde!

Mobil uygulama mağazalarında, uygulama satın almak için kredi kartı ya da nakit karta sahip olma zorunluluğu birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeyen bir yöntem olduğu için Google birkaç yıl öncesinde, uygulama içi satın almaları kolaylaştırmak adına işlemleri operatöre faturalandırma yönetimini eklemişti. Bu sayede mobil pazar içerisinden almış olduğunuz uygulamayı ay sonu faturanızda kredi kartı ve nakit kart bilgileri gerekmeden ödenebiliyordu. Google uygulama mağazalarından satın alma işlemlerini daha da kolaylaştırmak adına bu sistemi biraz daha genişleterek artık nakit ödeme dönemini başlatacağını açıkladı.

Google Play Harcamalarınızı My Paid Apps ile ÖğreninGoogle Play Harcamalarınızı My Paid Apps ile Öğrenin

Beklenen Google Pay Ödeme Uygulaması Yayınlandı

Nakit Ödeme Nasıl Olacak?

Play Store yöneticisi Aurash tarafından duyurulan bu yönteme göre, Google bu yeni ödeme sistemi için mağazalarına "Bekleyen İşlemler" seçeneğini devreye sokacak. Bu sayede almak istediğiniz uygulamayı bu listeye ekleyebileceksiniz. Ardından uygulama bu listede beklerken, yapmanız gereken tek şey size en yakın ödeme sistemine gitmek olacak. Ödeme merkezleri Google tarafından belirlenen mağazalar olacak. Ödeme gerçekleştikten sonra ise, işlem hesabınızda 10 dakika içerisinde onaylanacak. Ancak bu işlemde geri iade seçeneğinin olmadığını söylemekte fayda var.

Google Play'e Türk Lirası Desteği Geldi

Google nakit ödeme sistemini şimdilik sadece Japonya ve Meksika'da aktif hale getiriyor. Deneme amaçlı yapılan bu ödeme sistemi ile ilgili işlemler Google tarafından takip edilecek. Sistemin beklenen başarıyı elde etmesi durumunda ise, şirket bu sistemi yavaş yavaş diğer ülkelerde de aktif hale getirecek.

Google, mobil uygulama mağazası için nakit ödeme sistemini ilk olarak Japonya ve Meksika belirlendi. Şimdilik bu ülkelerdeki kullanıcıların yararlanacağı sistem, kullanıcıların ücretli uygulamaları nakit olarak satın almasına izin verecek. Google, yeni sistemi yakından takip edecek. Başarılı olması durumunda diğer gelişmekte olan pazarlara da sunulacak. Kredi kartı, nakit kart ve faturalı hat kullanımlarının az olduğu ülkelerde faydalı olacak olan bu sistemin dünyaya ne zaman açılacağı ya da kalıcı olup olmayacağı hakkında ise net bir bilgi verilmedi.


Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!

PAYLAŞ