Google Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 Oyun - Haberler - indir.com

Google Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 Oyun

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-30 17:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kısa bir süre önce Google Play'den bir yarış oyunu indirdiyseniz bu habere özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Zira 13 oyunda kötü amaçlı yazılım tespit edildi. İşte konuyla ilgili detaylar

Google, bu hafta sonu kötü amaçlı yazılım barındırdığı tespit edilen 13 oyunu Google Play’den kaldırdı. Zararlı yazılımlar Google Play’e yüklendiği gibi araba yarışı olarak tanımlanan oyun uygulamaları, kısa süre içerisinde popülerlik de kazandı.

Google Play virüslü uygulamaların kontrolünü sağlayamıyorGoogle Play virüslü uygulamaların kontrolünü sağlayamıyor

Hatalar dikkat çekmişti

Oyunu başlatmaya çalıştığınızda, kilitlenmesi çoğu kullanıcının dikkatini çekerken, cihazın tüm bu sırada kötü amaçlı yazılımı telefona yüklediği anlaşıldı. Bu durumdan etkilenen kullanıcılar, NDTV raporları dahilinde telefonlarındaki bu uygulamaları kaldırarak telefonlarını güvenli hale getirmeleri gerekiyor.

Güvenli Mod Nedir Ne İçin Kullanılır?

Google Play’de 560 bini aşkın indirme alan oyunlar şu anda binlerce kişinin telefonunda hala yüklü durumda. İşte Google Play'da zararlı yazılım içerdiği belirlenen 13 oyun

  1. Luxury Cars SUV Traffic
  2. Car Driving Simulator
  3. Extreme Car Driving Racing
  4. Moto Cross Extreme Racing
  5. SUV City Climb Parking
  6. Extreme Car Driving City
  7. City Traffic Moto Racing
  8. Extreme Sport Car Driving
  9. Hyper Car Driving Simulator
  10. Truck Cargo Simulator
  11. SUV 4x4 Driving Simulator
  12. Firefighter - Fire Truck Simulator
  13. Luxury Car Parking

Tüm oyunların ortak özelliklerinden birisi ise geliştiricisi oldu. Öyle ki bu oyunların tümü Luiz O. Pinto tarafından mağazaya eklendi. Uygulamaların bir diğer ortak özelliği ise kullanım şekli. Bir kullanıcı uygulamayı telefonuna yüklediğinde, uygulamanın simgesi gizlenerek kullanıcılardan işlevselliği olmayan ek bir "Oyun Merkezi" APK'sı yüklemeleri isteniyor. Bu şekilde telefona zararlı yazılımların dışında farklı uygulamaların da eklenmesine neden olan oyunlar, pek çok kullanıcının telefon güvenliğini sıfıra indirmiş durumda.

Uygulamalar nasıl kaldırılacak?

Uygulamayı kaldırmak için telefonunuzu güvenli modda başlatın. Ardından, uygulamayı cihazınızdan silin. Son olarak, güvenlik programı ile telefonunuzda tarama yaparak telefon güvenliğinizi yeniden sağlayabilirsiniz. Google Play her ne kadar güvenlik noktasında çalışmalarını devam ettirse de zararlı yazılımlar içeren uygulama ve oyunların yüklenmesi tamamen engellenemiyor. Google, bu durum nedeniyle çoğu kullanıcının da eleştirisini çekiyor.

Google Play virüslü uygulamaların kontrolünü sağlayamıyor


Google Play Üzerinden Android Cihaza Uygulama Yükleme


PAYLAŞ