Google Play zorla durdurulda hatası ve çözümü - Haberler - indir.com

Google Play zorla durdurulda hatası ve çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-18 21:27:27
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Günümüzde Android işletim sistemine sahip bir çok telefon markası bulunuyor.  Bu bağlamda bazen uygulama Google Play Store çalışmayı durdurdu veya Goole Play Store çalışmıyor gibi hatalar ortaya çıkabiliyor. Şimdi en çok yaşanan problem olan Google Play Store durduruldu hatasının çözümü için aşağıda gösterdiğimiz adımları sırası ile izleyin.

  • Android telefonunzda Ayarlar bölümüne giriş yapın.
  • Daha sonra burada uygulamaların yüklü olduğu uygulamalar yönetici veya uygulamalar başlığı altında yer alan uygulamalar yöneticisine girin.
  • Burda yer alan uygulamaların içerisinde Google Play Store'yi bulup tıklayın.
  • Karşınıza bir ekran gelecek. Bu ekranda ise yapabileceğiniz işlemler bu hatanıza çözüm olacaktır. Yapmanız gereken burada anlatacağımız adımları sırası ile uygulamanızdır. İlk olarak Durmaya zorla yazısına tıklayınız. Ekranın en üstünde yer alan bu yazı aşağıda üst sağ köşede görünmektedir. Daha sonra ise depolama başlığı altında farklı değer göreceksiniz. Bu değerleri sıfırlamanız gerekmektedir.  Bu işlem için Depolamanın altında bulunan  Verileri Temizle yazısına tıklayınız. Bu işlem ile birlikte depolama bölümünde bulunan değerlerin karşılığı 0 olacaktır.
  • Son adımımız olacak olan ve ekranın en altında bulunan Önbelleği Sil yazısına tıklayınız. Bu adımla beraber uygulama ön belleğide temizlenmiş olacaktır.

 

Bu işlemlerden sonra telefonlarınızda yüklü olan Google Play Store hatalarından arındırılmış olacaktır. Çünkü yukarıda belirttiğimiz gibi hataların kaynağı Android işletim sisteminin onlarca farklı markalarda kulanılması dolayısı ile bu hatalar gerçekleşmekte.  Markalara uyum sorunu yaşanabiliyor. Bu soruna yukarıdaki adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde yaptığınızda çözüme kavuşmuş olacaksınız.

 





PAYLAŞ