Google Play virüslü uygulamaların kontrolünü sağlayamıyor - Haberler - indir.com

Google Play virüslü uygulamaların kontrolünü sağlayamıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-15 12:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uygulama mağazaları olan Google Play Store ve App Store için çeşitli güvenlik önlemleri ve filtreler bulunuyor. Özellikle zararlı yazılım içeren ve virüslü uygulamaların yüklenmesini önlemek adına şirketler yeni önlemler almaya devam ediyor. Ancak son gelen bilgilere göre Google uygulama mağazasında yeterli önlemleri sağlasada, virüslü uygulamaların yüklenmesini bir türlü engelleyemiyor. Bu uygulamaların farklı isimler ile tekrardan mağazada olarak görüyoruz. Google Play filtrelerine yakalanan ve yasaklanmış olan uygulama, yapılan isim değişikliği ile tekrar mağazaya dönebiliyor.

Symantec araştırmalarına göre siber korsan yayıncıları uygulama adlarını değiştirerek herhangi bir sorun yaşamdan virüslü içerikleri tekrardan mağazaya yükleyebiliyorlar. Kategori olarak üretkenlikte yer alan ve Google logosuna sahip olan bu uygulamalar sisteme yüklendikten 4 saat sonra kullanıcıya zorla reklam gösteriyor ve zararlı içeriklere sahip sitelere yönlendirme yapıyor. Bu zararlı uygulamaların Google kontrollerini nasıl geçtiği bilinmiyor ve belirlenen uygulamalar ise hızlı bir şekilde mağazadan kaldırılıyor.

Bu kapsamda Google'ın uygulama güvenliği noktasında tekrardan bir çalışma gerçekleştirmesi gerektiği düşünülüyor. Öyle ki sadece isim değişikliği ile yüklenen zararlı uygulamaların nasıl önüne geçileceği ise merak ediliyor.





PAYLAŞ