Google Play Stor'un derecelendirme sistemi yenileniyor - Haberler - indir.com

Google Play Stor'un derecelendirme sistemi yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google, uygulama mağazası Play Store için yeni bir derecelendirme sistemi sistemi için testlere başladı. Başarılı şirket, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş özellikler sunacak. 

Google, Plat Store için yeni bir derecelendirme yani yıldız sayısı sistemi üzerinde çalıştığını duyurdu. Uygulamalardaki yıldızlar, kullanıcıların eşsiz uygulama aramalarında önemli bir özellik sağlıyor. Fakat bazen cihaz ve ülkeye göre yanıltıcı bir durum olabiliyor. Örnek vermek gerekirse, düşük kalitede bir tabletiniz varsa, yüksek kalitede bir akıllı cep telefona sahip birinin yaşamadığı uygulama çalıştırma sorunları  yaşayabiliyorlar. İşte Google da bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni çalışmalar içerisine girdi. 

Google Play Store veri takibinde Apple'ı takip edecekGoogle Play Store veri takibinde Apple'ı takip edecek

Play Store, derecelendirme sistemi neden yeniliyor?

Teknoloji dünyasının lider ismi Google, mağazalarda yakın zaman içerisinde kullanıcılara özel bir derecelendirme sistemi sunacağını açıkladı. Yani ülkeden ülkeye ve cihaza göre bir yıldız sistemi sunulacak. Android uygulamalara yönelik olan söz konusu bu sistem, kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş olacak. Google, Play Store derecelendirme sistemi ile ilgili olarak duyurduğu sistemi, kullanıcılar ve geliştiriciler için daha kullanışlı ve ilgili hale getireceğini dile getirdi. Gelecek zaman içerisinde mağaza, tüm bir uygulama için tek bir derecelendirme sistemi yerine, kişiselleştirilmiş bir sistem sunacak. 

Peki bu sistem değişikliği faydalı olacak mı? Evet olacak, çünkü Android fragmentation sebebiyle her uygulama her yerde aynı özellikleri veya işlevleri çalıştırmıyor. Play Store derecelendirme sisteminde olan eksiklikler bununla da sınırlı kalmıyor. Diğer ve daha da önemli bir sebep ise bazı uygulamaların daha büyük cihazlarda düzgün bir şekilde çalışmamasıdır. Bu sayede Google, kullanıcılara daha doğru bir şekilde uygulama bulmaları konusunda yardımcı olacak. Google, bu Kasım ayı içerisinde ülkeye özel derecelendirme sistemi ve 2022'de ise faktöre (tablet, katlanabilir cihazlar, ChromeOS, WearOS, Android Auto) özel derecelendirmeler oluşturmak adına çalışmalarına hızla devam ediyor. 


Google play store uygulama geçmişi nasıl temizlenir?Google play store uygulama geçmişi nasıl temizlenir?
Yenilenen Google Play Store beğenilmediYenilenen Google Play Store beğenilmedi
Google Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldıGoogle Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldı

PAYLAŞ