Google, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı ekledi - Haberler - indir.com

Google, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Android işletim sistemine sahip olan Google, geçtiğimiz günlerde Play Store arayüzünü güncelleyerek daha kullanıcı dostu haline getirdi. Aynı zamanda yeni eklediği bir ayar sayesinde uygulamaların bilinmeyen kaynaklar tarafından güncellenmesi de artık engelleniyor. 

Bütün mobil uygulamaların arayüzünü teker teker güncelleyen Google, şimdilerde de Android işletim sisteminin uygulama mağazası olan Google Play Store'un arayüzünde gittiği bazı değşiklikler ile uygulamaları daha güvenli bir hale getirmek istedi. İlk yaptığı değişiklik ise Google PLay Store'daki ürün kategorilerinde oldu. Bu alanda yaptığı yenilik ise kategorilerin manşet renkleri eskisi ile aynı. Oyun kategorisi yeşil, film kategorisi pembe, Kitaplık kategorisi ise mavi. Fakat manşet renkleri daha koyu ve daha dikkat çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. 

"Güncellemelerimi Koru" sekmesi eklendi

Google Play Store'de yapılan yenilik yalnızca bunlarla sınırlı elbette değil. Yeni getirilen düzenler arasında bir de ürün sayfası kısmı bulunuyor. Yeni düzenlenen ürün sayfası kısmı sayesinde bundan böyle bir oyunun ne zaman yayınlandığını, ne zaman güncellendiğini, ne kadar indirildiğini, minimum ve maksimum ne kadar uygulama satın almaya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Bütün bu değişikliklerin yanı sıra birde Goolge, Play Store ayarlarına Güncellemelerimi Koru adı altında yeni bir sistem ekliyor. Bu ayar ise kullanıcların kullandığı uygulamalar ya da oyunları bilinmeyen bir kaynaktan uygulamayı güncellenmeye kalkışan olduğu zaman kullanıcıya sormadan o güncellemeyi yapmıyor. Bu anlamda Google, uygulamalarını bir hayli koruma altına olmuş oluyor. 

https://www.indir.com/haberler/google-play-store-2018de-halkin-favori-uygulamalarini-acikladi

 





PAYLAŞ