Google Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldı - Haberler - indir.com

Google Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 12:45:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Pek çok sayıda Android akıllı cihazların resmi uygulaması olarak görev yapan Google Play Store'un arayüzünde değişikliğe gidildiği dile getirilmişti. Bu anlamda birçok akıllı cep telefonda görülmeye başlayan yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı, kullanıcılar arasında adeta tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz aylar içerisinde pek çok sayıda Android akıllı cihazın resmi ve ortam uygulama mağazası Google Play Store'un tasarım kısmında değişikliklere gidildiği belirtilmişti ve değişen kısımlar da aktarılmıştı. 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' alanı da bu değişen alanlardan biri oldu ve bu durum kullanıcı noktasında bir tartışma konusu haline geldi. Şu an için her akıllı cihazda yer almayan bu yeni tasarımın her geçen gün çok daha fazla cihazda yer aldığı biliniyor. Kullanıcılar tarafından yoğun eleştiri olan 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı hakkında detaylar yazımızdadır. 

PUBG: New State'in Google Play'deki erken kayıt sayıları 5 milyonu geçtiPUBG: New State'in Google Play'deki erken kayıt sayıları 5 milyonu geçti

'Uygulamalarım ve Oyunlarım' alanında sadece 2 sekme olacak

Google Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' alanının yeni görünümü ile beraber önceki adı değiştir. Bu alanın yeni adı "Uygulamaları ve cihazı yönet" şeklinde değiştirildi. Ancak bu tartışmanın başlamasına sebep olarak esas nokta, Güncellemeler, Yüklenen, Kitaplık, Paylaş ve Beta kısımlarını kaldırılıp yerine, Overview (Genel Bakış) ve Manage (Yönet) sekmelerinin yerleştirilmiş olmasıdır. Bazı kullanıcılar ise Genel Bakış alanındaki detayların da oldukça kullanışsız bir hale getirilmesidir. Bu detaylar, yüzeysel olarak "Play Protect verilerini, kullanılan depolama alanını, yaptığınız yorumları ve değerlendirmeleri ve son olarak uygulama gönderip almanıza yarayan paylaşma" bölümünü kapsıyor. Yönet kısmına bakıldığında ise kaldırıldığı dile getirilen bu sekmelerin bir açıdan da bu alana sıkıştırıldığını belirtmek gerekir. 

'Uygulamalarım ve Oyunlarım' alanının bu yeni tasarımı, belirli bir kesim tarafından oldukça beğenilirken yine de uygulama marketinin kullanıcıları arasında çeşitli tartışmalara konu oldu. Yeni sürüm akıllı cihazınızda yer alıyor olabilir. 

 


Google Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyorGoogle Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyor
Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsüGoogle Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü
Google Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacakGoogle Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacak

PAYLAŞ