Google, Play Store hizmetine yeni özellik ve güncellemeler getirirken, bir yenilik daha yaparak tasarımını da tamamen değiştiriyor. 

Google neredeyse tüm uygulamalarının tasarımını Materyal Tasarım anlayışına geçirdi. Çeviri uygulamasından ofis uygulamalarına kadar Materyal Tasarım anlayışına geçiş yapan Google, sahip olduğu Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store’un tasarımını yıllardır büyük bir değişikliğe sokmadı. Uzun süren klasik tasarımını ardından Google, Android uygulama mağazası Play Store’u Materyal Tasarım biçimine çeviriyor.

Google Play Store Materyal Tasarım’a Geçiş Yapıyor!

9to5Google tarafından paylaşılan görsellerde Google, Play Store’u Materyal tasarıma geçiriyor. Yeni tasarımla birlikte Play Store, geceleri çok rahatsız edecek beyaz bir arka plan ile karşımıza çıkarken yeşil renk sadece vurgularda kullanılıyor.

yeni play store 1555056417

Materyal tasarımın bir diğer ögesi olan köşeleri yumuşatma özelliğini burada da görebiliyoruz. Görseller ve ikonların kenarları oval bir görünüm kazanarak daha hoş bir görüntü verilmiş.

Materyal Tasarım mı? Klasik Tasarım mı?

9to5Google, Google Play Store’un yeni tasarımını 14.5.52 gelecek güncellemesinde keşfetti. Uygulama kendini ne zaman güncelleyeceği hakkında şu an bir bilgi yok. Yeni tasarımın kullanıcılar için daha uygun olduğu da aşikâr. Beyaz renk tonuyla birlikte sabahları daha net görüntü elde ederken Gece Moduna da yatkın olan bu tasarımı sayesinde geceleri de kullanıcılar uygulama mağazası içinde daha rahat gezebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir