Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı! - Haberler - indir.com

Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 15:20:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android cihazların uygulama mağazası Google Play Store, geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde birçok kez kötü amaçlı uygulama sorunu ile karşı karşıya kaldı. Popüler uygulama mağazası yine kötü amaçlı uygulamalar ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu durum karşısında Google, Play Store mağazasından Joker yani kötü amaçlı yazılım bulaşmış olan tam 1.700 uygulamayı tespit etti ve belirlenen bu uygulamaları da mağazadan kaldırdı. 

 

Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!

Teknoloji devi Google tarafından yayınlanan son raporlar, aktif bir şekilde SMS ve fatura sahtekarlığı ile kullanıcıları uygulamalara çeken Joker diğer bir adı ile Bread, kötü amaçlı yazılımlar bulaştığını dile getirerek Play Store mağazası üzerinden, geçtiğimiz yıl içerisinde toplam indirmesi 472 bin olan 24 uygulama da içerisinde olmak üzere yaklaşım 1700 uygulamanın kaldırma işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Joker, kullanıcıları dolandırıyordu

Joker adlı kötü amaçlı yazılım SMS sahtekarlığı ve fatura dolandırıcılığı yaparak kullanıcıları kullanıyordu. Kötü amaçlı yazılım 2017 yılı içerisinde başladı ve SMS sahtekarlığı yaparak kullanıcıları rahatsız edecek durumlar ortaya çıkarıyordu. Teknoloji devi Google, SMS izninin kullanımını mevcut halinden daha kısıtlı bir hale getirerek fatura dolandırıcılığına geçiş yaptı. Konu ile ilgili bir blog yayınında Google, Joker adlı kötü amaçlı yazılım ile tespit edilmemek için her türlü gizlenme yöntemini kullandığını iddia ediyor. Joker adı verilen kötü amaçlı yazılımın bulaşmış olduğu uygulamalara sahip olan kullanıcılar, uygulamalar üzerinde de çeşitli sorunlar buldular. Yaşanan bu sorun karşısında genellikle, uygulama özellikleri yüklendikleri anda uygulama ile özellikler eşleşmez. 

 

 


Huawei Mobil Servisleri, Google Play Servisleri ile rekabeti kızıştırıyorHuawei Mobil Servisleri, Google Play Servisleri ile rekabeti kızıştırıyor
Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu
Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır?Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır?

PAYLAŞ