Google Play Store'daki tanıtım videoları artık otomatik olarak oynatılacak - Haberler - indir.com

Google Play Store'daki tanıtım videoları artık otomatik olarak oynatılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 16:00:03
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının ünlü uygulama mağazalarından olan Google Play Store artık uygulamaların ve diğer tüm ürünlerin tanıtım videoları otomatik olarak oynatılmaya başlanacak. Bundan sonra videolar Youtube'da olduğu gibi sessiz ve reklamsız olarak oynatılacak. 

Google, mobil uygulama mağazası Play Store için kısa süre önce materyal tasarımlı yeni bir arayüz yayınlamıştı. Tasarımda daha çok beyaz rengin hakim olduğu dikkat çekerken, ikonların ise daha dairesel hatlara sahip olduğu görülmüştü. Bu uygulanan yeni tasarım bir çok kullanıcı tarafından beğeni alsa da bir kısım tarafında da kötü yorum almıştı. Bunlarla birlikte Google, Play Store konusunda bir süre daha eleştirilerin odağı olmaya devam edecek. Fakat uygulamaya içerik üreticilerine yarar sağlayacağı düşünülen ama kullanıcılar tarafından hoş görülmeyen yeni bir özellik olacak.

Google bir servisi daha kapatıyor: Google HireGoogle bir servisi daha kapatıyor: Google Hire

Otomatik Oynayan Reklamlar Geliyor

Uygulama mağazası artık uygulamaların ve diğer tüm ürünlerin tanıtım videoları otomatik olarak oynatılmaya başlanacak.  Tıpkı ünlü video platformu olan Youtube gibi arka planda sessiz olarak oynayacak olsalar bile, bu yine de dikkat dağıtan unsurlar oldukları ve daha fazla veri tüketimine sebep olacakları gerçeğini değiştirmiyor. Yeni özellikle gelecek olan tanıtım videoları hem uygulamaların mağaza girişindeki ekran görüntülerinden önce hem de Google Play'in tanıtım alanlarında gösterilecek. Bununla birlikte kullanıcılar videoları detaylı bir şekilde uzun süren izleyebilmek için Youtube'da olduğu gibi üzerilerine tıklayarak izleyebilecekler.

Google, yeni özelliğin içerik üreticilerine sağlayacağı katkıyı "daha fazla sayıda kullanıcının içeriğinizi bir bakışta keşfetmesine yardımcı olacak" şeklinde açıkladı. Fakat bu yeni özellik içerik üreticilerinden bir kısmını zora sokacak gibi görünüyor. Google, Para Kazanılan Play Store Videoları" başlığı altında geliştiricilerin 1 Kasım'a kadar tanıtım videolarındaki reklamları devre dışı bırakmaları gerektiğini açıkladı. Bunun nedeni ise videolardan para kazanılıyorsa (yani, YouTube'da para kazanma özelliği etkinleştirildiyse veya para kazanma hak talepleri olan telif hakkıyla korunan içerik barındırıyorlarsa), kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilecek reklamlar gösterebilecek olmaları. Yani Google, kullanıcıların bağımsız reklamlara değil de direkt olarak içerik tanıtımlarını görmelerini istiyor.

Peki geliştiricilerin ne yapması gerekiyor? İsteyen kullanıcılar 1 Kasım'a kadar videolardaki para kazanma özelliğini devre dışı bırakarak veya para kazanma hak talepleri olmadan yeni bir video yükleyip Google Play Console'da URL'yi güncellemek.


Google Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecekGoogle Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecek
Google, Reklamcılık Politikalarını Daha Basit Hale GetiriyorGoogle, Reklamcılık Politikalarını Daha Basit Hale Getiriyor

PAYLAŞ