Google Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyor - Haberler - indir.com

Google Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 10:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google Play Store uygulamaları hakkında araştırma yapan güvenlik araştırmacıları bazı uygulamaların kullanıcıların banka hesaplarını çaldığını ortaya çıkardı. Üstelik uygulamalar kendilerini Google Play Protect korumasından gizleyebiliyorlar.

Check Point ekibine bağlı araştırmacıların ortaya çıkardığı, tüm kullanıcıları riske atan bu tehdit, Clast82 olarak isimlendiriliyor. Clast82, Google Play Store bulunan sekiz uygulamayı kullanarak akıllı telefonlara ve tabletlere AlienBot Banker ve MRAT virüslerini yüklüyor. Bu virüs cihazlara girdiği zaman ise kullanıcıların izni olmasan cihazları Teamviewer gibi uygulamalar ile uzaktan bir başkası kontrol edilebiliyor. Bankacılık uygulamalarını da uzaktan kontrol edebilen Clast82, kötü niyetli saldırganların banka bilgilerini çalmasına neden oluyor.

PUBG: New State'in Google Play'deki erken kayıt sayıları 5 milyonu geçtiPUBG: New State'in Google Play'deki erken kayıt sayıları 5 milyonu geçti

Araştırmacılar, konuyla alakalı şunları söyledi:

“Saldırgan, kurbanların hesaplarına erişim sağlıyor ve sonunda cihazlarını tamamen kontrol ediyor. Bir cihazın kontrolünü ele geçiren saldırgan, cihazı fiziksel olarak tutuyormuş gibi, cihaza yeni bir uygulama yükleme vb. belirli işlevleri uzaktan gerçekleştirebilir.”

Google Play Store Hataları Nasıl Çözülür?

Clast82 virüsünü içeren Android uygulamalarının listesi:

– Cake VPN (com.lazycoder.cakevpns)
– Pacific VPN (com.protectvpn.freeapp)
– eVPN (com.abcd.evpnfree)
– BeatPlayer (com.crrl.beatplayers)
– QR/Barcode Scanner MAX (com.bezrukd.qrcodebarcode)
– Music Player (com.revosleap.samplemusicplayers)
– tooltipnatorlibrary (com.mistergrizzlys.docscanpro)
– QRecorder (com.record.callvoicerecorder)

Bu uygulamaların uygulama mağazasından kaldırılması gerektiğini dile getiren araştırmacılar konuyu Google’a raporladı. Söz konusu uygulamalar için hemen harekete geçen Google ise uygulamaları Play Store’dan kaldırdı. Ancak bu uygulamalardan herhangi biri cihazınıza yüklüyse güvenliğiniz için hemen kaldırmanızı ve cihazınıza virüs bulaşıp bulaşmadığını kontrol etmeniz de fayda var.


Google ırkçılık şikayetinde bulunan çalışanlarını istifaya mı sürüklüyor?Google ırkçılık şikayetinde bulunan çalışanlarını istifaya mı sürüklüyor?
Google Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecekGoogle Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecek

PAYLAŞ