Google Play Store'da Ebeveyn Denetimlerini Özelleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Google Play Store'da Ebeveyn Denetimlerini Özelleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 06:42:48
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Cep telefonları yetişkin kullanıcılar için uygun olsa da çocuklar için pek de güvenli bir ortam sunmuyor. Fakat ne kadar dikkatli davranıyor olsanız da çocuklardan cep telefonları uzak tutmak zaman zaman pek de mümkün olmuyor. Bu gibi durumlarda elbette ki ekstra güvenlik önlemleri almak isteyebilirsiniz. Birçok platform ebeveynlere bu konuda yardımcı olacak seçenekler sunuyor. Bunlardan biri de elbette ki Google Play Store mağazasıdır. Çocuklarınızın Google Play Store mağazası üzerinden uygunsuz içerikleri cep telefonlara ya da tabletlere indirmesini istemiyorsanız sizde Google Play Store mağazasının ebeveynlere özel sunduğu ebeveyn denetimlerini gözden geçirerek zarar teşkil edecek uygulamalara cihazınızdan erişimi engelleyebilirsiniz. Bu sayede çocuklarınız Google Play mağazası üzerinden yanlışlıkla herhangi bir uygulama indirimi yapmayacaklar.

Ebeveynler için en önemli mevzulardan biri akıllı cihazların ve uygulama mağazalarında yer alan uygulamaların çocuklar için güvenli hale getirilmesi meselesidir. Çocuklarınız için cep telefonunuzu daha güvenli bir hale getirmek isterseniz sizde Google Play Store mağazasının sunduğu güvenlik önlemlerinden faydalanabilirsiniz. Burada ebeveynler için özel güvenlik seçenekleri yer alıyor. Bu sayede çocuğunuz için çok daha sağlıklı bir ortam hazırlayabilirsiniz. Cep telefonları halihazırda çocukların psikolojik sağlıkları için pek de güvenli bir ortam sunmuyor. Zarar verecek içeriklere erişim sağlamanın son derece kolay olduğu cep telefonlar önlem alınmadığı taktirde çocukların uygunsuz içerikler ile karşılaşmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra aynı zamanda yine önlem alınmadığı sürece Google Play Store mağazasını ziyaret eden çocuklar yanlışlıkla ücretli uygulamaları indirerek farkında olmadan abonelik işlemi başlatabilir ve kabarık bir fatura ile karşılaşmanızı da sağlayabilirler.

Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!

Google Play Store'da Ebeveyn Güvenlik Önlemleri Alma

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazların uygulama mağazası olarak hizmet veren Google Play Store mağazasında çocukların psikolojik olarak etki altında kalabilecekleri uygulamalarda yer almaktadır. Söz konusu bu zararlı uygulamaların açıklama kısmında +18 yazıyor olsa da çocuklar o esnada buna aldırış etmeden uygulamayı akıllı cihazlara indirebilirler. Bu sebeple Google Play Store mağazasında ebeveyn denetimleri ayarlamaları yapmak çocukların psikolojik sağlıkları açısından son derece bir güvenlik adımı olacaktır. Cep telefonlarınızı çocuklarınızdan kaçırmak yerine onlar için daha güvenli hale getirmek size kalmış bir durumdur. Sizin tercihleriniz doğrultusunda akıllı cihazınız daha güvenli bir hal alacak.

Google Play Store mağazasında ebeveyn ebeveyn denetimlerinde yer alan seçeneklerden ayarlamalar yapmak için ilk olarak Google Play Store hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst köşesinde yer alan üç çizgiye tıklayarak işlemlerinize devam edin. Açılan sayfadan Ayarlar seçeneğine tıklayın. Ayarlar menüsündeki Ebeveyn Denetimleri'ne tıklayarak işlemlerinize devam edin. Daha sonra Açma - Kapatma düğmelerini aktif hale getirin. Sonrasında ise erişim kısıtlaması koyacağınız uygulamaların özelliklerini belirterek engelleme işlemlerini başlatın. Bu işlemlerin tamamını uyguladıktan sonra çocuğunuzun Google Play Store üzerinden erişim sağlayabileceği uygulamalar sizin belirlediğiniz şekilde kısıtlanacaktır. Bu sayede akıllı cihazınızı çocuklarınız için bir adım daha güvenli hale getirmiş olacaksınız. 

 

 


Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi SağlayacakGoogle Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak
Google Play Store Material Temasının APK'sı SızdırıldıGoogle Play Store Material Temasının APK'sı Sızdırıldı

PAYLAŞ