Google Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyor - Haberler - indir.com

Google Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Mobil işletim sistem devi olan Android’in sahip olduğu uygulama mağazası Google Play Store geliştirilmeye devam ediliyor. Şimdi ise Android kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak olan bir yenilik Play Store tarafına geliyor. Google Play Store arama bölümüne dahil olacak olan 3 yeni filtre ile beraber kullanıcılar artık aradıkları içerikleri daha kolay bir şekilde bulabilecekler. Android kullanıcılarının bu sayede hem yeni hem de çok beğenilen uygulamaları daha kolay keşfetmesine olanak sağlayacak. ABD merkezli teknoloji devi Google’ın en büyük hizmetlerinden birisi olan Play Store, sahip olduğu uygulama zenginliği ile dikkat çekiyor. Android’in resmi ve en büyük uygulama mağazası olan Play Store, neredeyse tüm Android kullanıcıları tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Şimdi ise söz konusu mağaza için yeni bir özellik test ediliyor.

Google Play Store aramaları daha da gelişiyor

Google Lens el yazısı ile yazılmış metinleri PC'ye yapıştıracakGoogle Lens el yazısı ile yazılmış metinleri PC'ye yapıştıracak

Google Play Store’da binlerce ve milyonlarca mobil uygulama bulunuyor. Bu noktada ise kullanıcılar ihtiyacı olduğu bir uygulamayı kolay bir şekilde bulamayabiliyorlar. Bu noktada ise uygulamanın direkt bir şekilde adını aratmaları gerekiyor. Aksi durumda ise aradıkları uygulamaya benzer olan onlarca uygulama ile karşılaşıyorlar. Bu durumda arama deneyimi kötü etkilenirken, Google’ın yeni hamlesi ile beraber arama sonuçlarını daha detaylandıracak bir filtre sistemi getiriliyor.

Play Store için şuanlık 3 yeni filtre eklenmiş durumda. Bu filtreler tek tek kullanıldığı gibi istenirse, aynı anda da kullanılabiliyor. Bu noktada Google Play Store’a eklenen yeni arama filtreleri; derecelendirme, editör seçim detayı ve uygulamanın yeni olup olmadığı detaylarını barındırıyor. Google Play Store’a dahil olacak olan yeni arama filtreleri, kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu sayede kullanıcıların yeni uygulama keşfetmeleri daha kolay bir şekilde gerçekleşebilecek. Diğer yandan piyasaya yeni girmiş mobil uygulamalarda yeni filtreler ile daha kolay öne çıkabilecekler. Google Play Store’un sahip olacağı bu yeni arama filtreleri şuan için tüm kullanıcılar için erişime açılmış değil. Kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için bu özelliğini aktif eden Google, gerekli testler sonrasında tüm ekosistem için kullanıma sunulması bekleniyor. Yayınlanma tarihi ise belli olmuş değil.


Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunulduGoogle Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu
Apple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyorApple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyor

PAYLAŞ