Google Play Store Uygulama Açığı Bulanlar Ödüllendirilecek - Haberler - indir.com

Google Play Store Uygulama Açığı Bulanlar Ödüllendirilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-23 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'dan Android uygulamalar için yeni bir program başlatıldı. Artık Play Store mağaza üserinde yer alan üçüncü taraf uygulamaların güvenlik açıklarını bulana çeşitli ödüllendirmeler sağlanacak. Google Play Güvenlik Ödülü Programı adına sahip olan bu program kapsamında popüler Android uygulamalarında yer alan güvenlik açıklarını tespit eden kullanıcılar ödüllendirilecek. Daha öncelerinde yine Google tarafından Chrome OS yada Chrome gibi ürünler için de benzeri ödül programlarını görmüştük. Şirket bu programlar kapsamında güvenlik açıklarını keşfeden araştırmacılara binlerce dolar ödül dağıtmıştı.

Popüler uygulamaların geliştiricilerine bu programa katılmalarını isteyen Google, bu sayede Play Store'da yer alan uygulamaların güvenliğinide arttırmayı hedefliyor.  Şirket bu program kapsamında ödüllendirme platformu olan HackerOne ile beraber çalışıyor. Geliştiriciler ortaya çıkan açıkları düzeltmeyi kabul ettiklerinde programa kabul edilmiş oluyor. HackerOne'ın talimatlara uyması ve detaylı bir şekilde raporlar sunmasıda gerekenler arasında yer alıyor. Şuan için Dropbox, Alibaba, Line, Mail.ru ve Snapchat gibi programın üyeleri arasında yer alıyor. Google ise önümüzdeki dönemlerde bu listenin uzuyacağını ifade ediyor.

Hacker One tarafından ifade edilene göre Google Play Güvenlik Ödülü Programı kapsamında korsanlar tarafından geliştiriclere iletilen sorunların 90 gün içerisinde çözüme kavuşması gerekiyor. Çözüm süreicnde ise korsanlar ve geliştiricler beraber çalışıyorlar. Bu talep doğrultusunda Google'ın kriterleri uygun olduğu taktirde açığı bulan kişiye 1000 dolarlık bir ödül verilecek.





PAYLAŞ