Google Play Store tasarımında bazı değişiklikler oldu - Haberler - indir.com

Google Play Store tasarımında bazı değişiklikler oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 10:37:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Geçtiğimiz Mayıs ayından bu güne kadar değişen tasarımlar ile kullanıcıların ilgisini ve beğenisini çeken Play Store, yorum ve derecelendirme kısmını tekrardan tasarladı. Peki bu tasarım değişikliğinde neler meydana geldi?

Google Play Store tasarımında bazı değişiklikler oldu

Google'ın popüler olan uygulama marketi Play Store, günde yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu kullanıcıların çok daha rahat bir şekilde uygulama içerisinde gezebilmesi ve etkileşim kurabilmesi adına Google, uygulamasında ufak değişikliklere gidiyor. Bazı kısımları yeniden tasarlıyor, bazı kısımlara ise yeni özellikler getiriyordu. Özellikle geçtiğimiz Mayıs ayından bu güne kadar tasarımda birçok yenilik yapıldı. Bunlardan sonuncusu ise Play Store'un yorum ve derecelendirme kısmındaki değişiklikler olacak. Bu sayede Google, uygulamasında oldukça şık materyal tasarıma sahip olacak. 

Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!

Uygulamalar içerisinde bulunan puan ve yorumların bulunduğu kısım, günümüzün popüler tasarım modeli olan materyal tasarıma uygun olarak tekrardan düzenlendi. İlk olarak puanlamalar yerine grafik şeklinde bir yer geldi ve tek renk yeşil olmak üzere yuvarlak hatlara büründü. Oyunun kontrol ve oynanışı ile akalı puanlamalar ise yuvarlak tasarımdan normal metin şekline geçti. En önemli olarak gördüğümüz özelliklerden birisi ise yorumların puanlara göre listelenmesidir. Eski tasarımla yeni tasarım karşılaştırıldığında, yeni tasarım çok daha temiz ve düzenli bir görünüm kazandı ve kullanıcıların beğenisini aldı. Bu yenilikler kısa süre içerisindeki tüm ülkelerde bulunan Play Store kullanıcılarında da aktif olacaktır.


Google'a arama motoru foruma dönüşüyor!Google'a arama motoru foruma dönüşüyor!
Google Cihazımı Bul'a yeni özellik geliyor!Google Cihazımı Bul'a yeni özellik geliyor!
Google, 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini Danimarka'da açacağını açıkladı!Google, 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini Danimarka'da açacağını açıkladı!

PAYLAŞ