Google, Play Store kazancı ile şaşırtmaya devam ediyor! - Haberler - indir.com

Google, Play Store kazancı ile şaşırtmaya devam ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-04 13:00:05
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, Android işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirdiği uygulama marketi Play Store kazancıyla dudak uçuklattı. Şirketin açıklanan son geliri 2019 yılını kapsarken, 2019’da elde edilen rakamlar, sektörde şaşkınlık yarattı.

Google'ın 2019 Yılındaki Play Store Üzerinden Ne Kadar Kazandı?

Google Play Store üzerinden açılan dava ile ortaya çıkan rapor, Google’ın ne kadar kazandığını ortaya koydu. Davadaki resmi verilere göre 2019 yılında Google’ın uygulama mağazası üzerinden elde ettiği gelir 11,2 milyar dolar. Bu gelirden şirketin brüt karı 8,5 milyar dolar faaliyet karı is 7 milyar dolar olarak açıklandı. Kar marjının yüzde 62 olduğu gelirlerde, Google Play Store’un şirket için büyük bir gelir kalemlerinden birisi olduğu da anlaşıldı. Google Play Store ile elde edilen mevcut rakamlarda şirketin uygulama için satış gibi tüm gelir alanlarının dahil edildiği belirtildi.

Epic Games başta olmak üzere Google Play Store için dava açan şirketler Google’ın yüzde 30’luk kesintisi üzerinden şikayette bulunmuştu. Bu kesinti ile şirketin büyük bir gelir elde ettiğini öne süren şirketler uygulama geliştiricilerin gelirlerinin düşmesine neden olduğunu belirtiyor.





PAYLAŞ