Google, Play Store için güvenliği arttıracak hamle - Haberler - indir.com

Google, Play Store için güvenliği arttıracak hamle

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 17:08:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Android dünyasının uygulama marketi olan Google Play Store son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan zararlı uygulamalara karşı savaş açtı!

Son dönemlerde teknoloji şirketleri platformlarında ve yazılımlarında meydana gelen güvenlik sorunlarıyla baş etmek için büyük bir uğraş içerisine girdi. Bu şirketlerin başında yer alan Google, Android için geliştirdiği uygulama mağazasında olan karışıklığı çözmek için kolları sıvadı. Bildiğiniz üzere Play Store 2.5 milyardan daha fazla Android cihaz için kullanılan bir uygulama mağazası. Kullanıcılara ilgi alanlarına yönelik çeşitli uygulamalar sunan Play Store her geçen gün daha büyük bir market haline gelmesiyle birlikte güvenlik sorunları da sıkça gündeme geliyor. Play Store’da neredeyse her hafta kullanıcıların verilerini ele geçirmeye çalışan ya da izinsiz reklam gösteren uygulamalar karşımıza çıkıyor. Bu konuda kullanıcı geri dönüşleriyle takip sağlayan Google, şikayet doğrultusunda bu uygulamaları anında kaldırsa da genel takip konusunda zayıf kalıyordu.

Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?

Google zararlı uygulamaların fişini çekecek!

 Son açıklanan rakamlara göre zararlı olduğu kanıtlanan uygulamaların 40 milyon kez indirildiği ortaya çıktı. Söz konusu ihlal oranı karşısında daha net bir adım adan Google, bir süre önce “App Defense Alliance” adında bir birim kurdu. Birimi güvenilir güvenlik şirketleri ESET, Lookout ve Zimperium ortaklığıyla kuran Google’ın amacı söz konusu zararlı uygulamaların kullanıcılar tarafından indirilmeden önce tespit edilmesini sağlayarak mağazadan kaldırmak.

Sistem güncellemesini Play Store ile güncelleme dönemi başladı

Kullanıcıların güvenliği açısından oldukça önemli bir adım olmakla birlikte Google’ın bu güncelleme için daha öncesinden harekete geçmesi gerektiği eleştirisinde bulunmak da haksız olmaz. Ancak sonunda bu alanda tek başında bir takipte yetersiz kalan şirketin üçüncü parti şirketlerin yardımını kabul etmesi Google için büyük bir gelişme.

Güvenlik alanında üç dev şirketle kurulan “App Defense Alliance” sayesinde artık gizli malware taşıyan uygulamaların kolayca tespit edilebileceği ve kullanıcı güvenliği için derhal Play Store’dan kaldırılacağı söylenmekte. Bunun yanı sıra Play Sotre’a girdiğinde düzgün olup, sonrasından zararlı hale gelen ya da zararlı faaliyetlerde bulunan uygulamalarında Play Store’dan kaldırılacağını açıklayan Google görünüşe göre uygulama mağazasını daha güvenli hale getirmek konusunda oldukça kararlı.


Google Play Pass kullanıma sunulduGoogle Play Pass kullanıma sunuldu

PAYLAŞ