Google Play Store Her Satın Alma için Şifre Soracak - Haberler - indir.com

Google Play Store Her Satın Alma için Şifre Soracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Bir çocuğun ebeveynlerinden habersiz bir şekilde Google Play'den yaptığı 66 USD'lik oyun içi eşya satın almasından sonra hakkında ihmal davası açılan Google, önlem olarak kullanıcıların her satın alma işlemine şifre koyabileceğini duyurdu.

Kullanıcıların normalde Play Store üzerinden yapacakları uygulama ya da oyun içi satın alma işlemleri için şifre giriyor ve satış yapıldıktan sonraki 30 dakika içerisinde satın almak istedikleri uygulamalar ile oyun içi eşyalar için şifre sorulmuyordu.

Google Play

Google Play'in yapmış olduğu son güncelleme sonrasında artık kullanıcılar istedikleri takdirde yapacakları her satın alma işlemi için şifre koyabilecekler. Ayrıca mağazada yine 30 dakika sınırı ya da şifre sormama opsiyonları da kullanıcıların istekleri doğrultusunda belirlenebileceği gibi uygulama içi satın alma uyarı penceresi bundan sonra uygulamaya ait kurulum izinleri penceresinde görülecek. 

Gelen güncelleme ile birlikte Ayarlar ve Yardım menüsü kenar çubuğu içerisinde yer almasının yanı sıra güncelleme an itibari ile Play Store kullanıcılarına dağıtılmaya başlandı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ