Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır? - Haberler - indir.com

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-31 09:00:33
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Mobil uygulama geliştiricileri iOS ve Android cephesine olmak üzere farklı marketlere uygulamalarını hazırlıyorlar. Bu noktada Google'ın Google Play Store alanında kendi yazdıkları uygulamaları yayınlamak için bir geliştirici hesabına ihtiyaç duyuyorlar.  Mobil uygulama geliştirmek biraz zor ve kazancı bir hayli yüksek olsada asıl önemli noktalardan birisi ise bu uygulamayı mağazada yayınlama süreci bir hayli zahmetli olabiliyor. Bizde sizlere bu rehber içeriğimizde Google Play Store'da geliştirici hesabı yapmanız için uygulamanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Google Play Store üzerinden bir Android mobil uygulamanızı yayınlamak istiyorsanız yapmanız gerekek ilk şey bir geliştirici hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için ise Google'un mail servisi olan Gmail üzerinden ücretsiz olarak bir mail hesabı açmanız gerekmektedir. Sonra ise belli bir ücret ödeyerek Google Play Store geliştirici hesabı açabiliyorsunuz.

Google Play Store Geliştici Hesabı Açmak

Açacağınız Play Store geliştirici hesabı sayesinde, uygulamalarınızı market üzerinde yayınlayabilir ve güncellemeler yayınlayabilirsiniz. Ayrıca Google Adwords iş birliği ile uygulamanızın reklamlarınıda yayınlayabilirsiniz.

  • İlk olarak GMAİL hesabı açtıktan sonra Google Play Developer Console sitesine gidin.
  • Açtığınız Gmail hesabı ile oturum açtıktan sonra 'Geliştirici Sözleşmesi' adlı bir ekran sizleri karşılayacaktır. Burada aşağılara inerek doğrudan ödeme seçeneğinizi seçerek gerekli hesap ödemesini gerçekleştirin.
  • Gerekli sözleşmeleri işaretleyip 'Ödeme işlemine devam et' kısmına tıklayın. Ödeme miktarı ise 25 USD fiyatında olacaktır.
  • Gelen ekranda ödeme bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurarak 25 USD miktarına sahip ödemeyi gerçekleştirin ve hesabınız aktif olacaktır.

Ödeme işlemleri sonrasında karşınıza Geliştirici Hesabınız ile alakalı ayarları yapabileceğiniz bir ekran gelecektir.





PAYLAŞ