Google Play Store arama hatası giderildi - Haberler - indir.com

Google Play Store arama hatası giderildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-13 14:41:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android için geliştirmeler yapılmaya devam ediliyor. Şimdi ise Android’in uygulama mağazası olan Google Play Store için önemli bir gelişme yaşandı. Son dönemde mağazada yer alan yüzlerce kötü niyetli uygulamasını kaldırma ile gündeme gelen şirket, şimdi ise bir başka sorunu daha iyileştiriyor. Son günlerde Google Play Store’un arama bölümünde bir sorun olduğu ortaya çıkmıştı. Buna göre aramalar gerçekleşmiyor ve kullanıcılar aradığı uygulamayı bulamıyorlardı.

Google Play Store Arama Hatası

Facebook, bir kez daha Play Store tarihine adını yazdırdıFacebook, bir kez daha Play Store tarihine adını yazdırdı

Geliştiricilerin bir süredir sorun yaşadığı bu sorun nihayet Google tarafından giderildi. Sorun forumlardan Reddit’e kadar birçok platformda gündeme gelirken, mağazaya yüklenen yeni uygulamanın kullanıcılar tarafından keşfedilmesi engelleniyor ve aramalar sonuçsuz kalıyordu. Uygulama söz konusu aramalarda çıkmadığı için keşfedilemiyor ve geliştiriciler büyük bir sorun yaşıyordu. Bu sorunla karşılaşan onlarca geliştirici olurken, birisi durumu şu şekilde açıklıyor;

Merhaba, birkaç gün önce bir Android oyunu yayınladım. Oyuna indirme bağlantısı üzerinden erişim sağlamak mümkün. Ancak, Google Play Store’da aradığımda bulamıyorum, geliştirici adıyla aradığımda bile görünmüyor.

Android Police tarafından yayınlanan rapora göre Google, uygulama mağazasında yaşanan bu sorunu düzeltmiş durumda. Bir uygulamanın arama sonuçlarında ön plana çıkmasında başlık ve anahtar kelimelerin büyük önemi bulunuyor. İlk gözlemlerde çıkmayan bazı uygulamaların artık çıktığı açıklanıyor. Sorunun çözüldüğü Google tarafından belirtilirken, ayrıca tüm uygulamalar için birkaç gün içerisinde düzelme olması belirtiliyor.


Google, Play Store için güvenliği arttıracak hamleGoogle, Play Store için güvenliği arttıracak hamle
Google Stadia uygulaması Play Store’da!Google Stadia uygulaması Play Store’da!

PAYLAŞ