Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 20:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, yeni bir abonelik sistemi ile beraber kullanıcılarına yeni bir alan sunuyor. Google'ın yeni abonelik hizmeti ile beraber cep telefonunuza ücretli bir şekilde indireceğiniz oyunlar ve uygulamalar artık ücretli abonelik sistemi ile beraber karşımıza çıkacak. "Google Play Pass sistemi nedir ve nasıl kullanır?" diyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Google'ın yeni abonelik sistemi "Play Pass"

Yazılım devi Google tarafından hazırlanan Google Play Pass, kısa bir süre önce de dile getirdiğimiz gibi Google'ın yakın zaman içerisinde aktif hale getireceği yeni bir abonelik sistemidir. Heyecanla beklenen bu abonelik sistem, Android işletim sistemini tercih eden kullanıcılar için ücretli olan oyun ve uygulamalara ayrı ayrı ücret ödeyerek sahip olmak yerine aylık belirli bir ücret ile sahip olmalarını sağlayacak. Bildiğiniz üzere ücretli olan oyun ve uygulamalara ayrı ayrı ücret ödeyerek sahip olabiliyordunuz. Google Play Pass uygulaması sayesinde aylık ücret karşılığında ücretli olan oyun ve uygulamalara erişim sağlayabileceksiniz. Söz konusu bu sistemin detayları halen şekillenmeye devam ediyor. 

Google Play Pass'ın İlk Görüntüleri GözüktüGoogle Play Pass'ın İlk Görüntüleri Gözüktü

Google şirketinin yeni abonelik sistemi, şirketin resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. Yapılan bu duyuru ile söz konusu Play Pass uygulaması yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak. Bu uygulama sayesinde dilediğiniz ücretli oyun ve uygulama içerisinde vakit geçireceksiniz. Uzun süredir hakkında çeşitli sızıntılar yapılan bu sistem, yine Google'ın servisi olan Play Store'dan farklı olacak. konu ile ilgili ortaya çıkan söylentilere göre Google, oyun pazarında da en az rakipleri kadar pay almak istediği için bu şekilde bir sistem inşa etti. Bildiğiniz üzere oyunlar artık bilgisayarlardan ziyade artık mobil ortamda daha çok tercih ediliyor. Google'da bu sebeple mobil oyun pazarında büyük bir yer almaya odaklanıyor. 

Söz konusu bu sistemin aylık ücreti

Premium oyunlar ve uygulamalar için yeni bir platform geliyor demek yanlış olmayacaktır. Şöyle ki ücretli oyunlar ve uygulamalar zaman zaman ücretsiz olarak sunuluyor olsa da kullanıcılar bunun takibini yapmakta güçlük çekiyor. Google tarafından geliştirilen bu yeni abonelik sistemi sayesinde ücretli oyun ve uygulamalara aylık abonelik ücreti ödeyerek erişim imkanı sağlayabilirsiniz. Google Play Pass platformunun belirlenen aylık ücreti şu an için 4.99 dolar şeklindedir. Söylentilere göre birçok popüler oyun ve uygulama platformda yer alacak ve zaman içerisinde bunların devamı da gelecek. Sistem tamamen oturduğu taktirde popüler olan birçok oyunda platformda yer alacak. 

Play Pass'un çalışma sistemi nasıl olacak?

Henüz çok daha yeni olan Google Play Pass, tıpkı Play Store gibi bir platform şeklinde olacak. Hatta Play Store'un biraz daha gelişmiş hali ile karşılaşmak mümkün. Play Pass sistemini kullanan kulanıcılar aylık bir ücretlendirmeye tabii tutularak ek bir ücret ödemeden platformda yer alan oyunlardan faydalanabilecekler. Şimdiden heyecanlandıran bu platformun çıkış tarihi kesin olarak bilinmiyor fakat sonbahar ayında aktif hale getirilmesi bekleniyor. 


 


Google Play Pass abonelik hizmeti çok yakında başlıyorGoogle Play Pass abonelik hizmeti çok yakında başlıyor

PAYLAŞ