Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyor - Haberler - indir.com

Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google Play Müzik, Android kullanıcılarının yerel müzik dosyalarını oynatabilmek için en azla tercih edilen programlardan bir tanesi. Geçtiğimiz aylarda YouTube Music platformunun çıkış yapması ile birlikte Play Müzik uygulamasının emekliye ayrılacağı haberi duyurulmuştu. Uygulamanın emekliye ayrılacağı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

Servisin durdurulma süreci Yeni Zelanda ve Güney Afrika için Eylül ayında başlayacak. Ekim ayına kadar da dünya genelinde kapatılacak. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni abone alınmasının kapatılması ve uygulama içi satın alımların durdurulması bekleniyor.

Yeni nesil AirPods kemik iletim teknolojisi ile gelebilirYeni nesil AirPods kemik iletim teknolojisi ile gelebilir

Platform üzerindeki müziklerinizi ve çalma listelerinizi YouTube Music'e kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. Eğer başka bir dijital müzik servisini kullanmak isterseniz yine verilerinizi aktarabileceksiniz. Fakat bu işlem daha da sorunlu bir hale gelebilir. Zira Google'ın kendi servisinden bir diğer servisine aktarma yapması daha stabil bir süreç olacak. Bunun için uygulama içerisindeki aktarım aracını kullanmanız yeterli olacak.

YouTube Music geçtiğimiz yılın sonunda Spotify, Deezer ve Apple Music gibi servislere rakip olması amacıyla tanıtılmıştı. Rakiplerine göre  çok daha büyük bir müzik kütüphanesine sahip olan uygulamanın en büyük avantajı, YouTube'da topluluk tarafından oluşturulan remix gibi işlere de kendi bünyesinde yer veriyor olması.

Google Play Müzik halefinin uygun bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz. YouTube Premium, ek olarak YouTube Music aboneliğine de sahip olmak isterseniz ayda 16,99TL, yalnızca müzik dinlemek istiyorsanız 13.99TL ödemeniz gerekiyor. Rakipleriyle kıyaslandığında bu fiyatlandırma normal düzeyde.



PAYLAŞ