Google Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyor - Haberler - indir.com

Google Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-29 19:35:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Müzik dünyasında yer alan başarılı isimlerden biri de Google Play Müzik. 16 Kasım 2011 tarihinde kullanıcılara sunulan Google Play Müzik, global pazarda sadece beş uygulamanın elde edebildiği başarının altın imzasını attı. Google Chrome, Gmail, Google Haritalar, Search ve YouTube beşlisinin elde ettiği başarıya sahip olan Google Play Müzik, her geçen gün daha da emin adımlar ile yükselmeye devam ediyor. Peki bu beşlinin elde ettiği başarı nedir?

Google Play Müzik uygulamasının indirilme sayısı kaç?

Yukarıda saydığımız uygulamalar Android tabanlı mobil cihazlarda yüklü bir şekilde geliyor. Uygulamaların indirilme sayılarına büyük bir kaytı sağlayan bu durum, YouTube Müzik platformu için de geçerlidir. Yani Google Play Müzik yerini YouTube'a mı bırakacak?

2014'ün En Beğenilen Youtube Müzik Videoları - #YouTubeRewind2014'ün En Beğenilen Youtube Müzik Videoları - #YouTubeRewind

Bundan sonra Android Pie, Android 10 ya da daha üst bir Android sürümü ile beraber hizmet veren cihazlarda halihazırda bulunacak olan bit uygulama olarak hizmet verecek olan YouTube Müzik platformu, Google Play Müzik platformunun tahtını yerinden edebilir. Şöyle bir durum var ki müzik dünyasının iki başarılı ismi YouTube Müzik ve Google Play Müzik rekabetinin içinde avantajlı olan taraf elbette ki Google oluyor. Çünkü dediğimiz gibi Google Play Müzik akıllı cihazlarda kurulu olarak geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google, bulut teknolojisi altyapısı sayesinde kullanıcılara sağladığı veri dönüştürme ve dosya paylaşımı teknolojisi nedeniyle YouTube'dan daha da önde geliyor.

Google'ın başarılı alternatif olmasından biri de otomatik oynatmayı durdurma ve zaman ayarlı otomatik kapatma seçeneklerine sahip olan Google Play Müzik uygulaması 5 milyar kez kullanıcılar tarafından indirildi. Google halihazırda zaten oldukça güçlü bir şirket olduğu için Google Play Müzik platformunun da başarısız olması olacak bir durum değildi. Kullanıcıların kullanımlarını daha profesyonel hale getiren Google Play Müzik elde ettiği bu başarı ile beraber, Google'ın müzik uygulamasını 5 milyar barajını aşan altıncı uygulama olmasını sağladı. 

 

 


Apple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği GeldiApple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği Geldi
YouTube Red ve Google Play Müzik BirleşiyorYouTube Red ve Google Play Müzik Birleşiyor
YouTube Müzik İle Artık Çevrim Dşıyken Şarkı DinlenebilecekYouTube Müzik İle Artık Çevrim Dşıyken Şarkı Dinlenebilecek

PAYLAŞ