Google Play için bir dönemin sonuna gelindi - Haberler - indir.com

Google Play için bir dönemin sonuna gelindi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 18:49:50
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Önümüzdeki günlerde önemli değişikliklere gitmek için hazırlanan Google Play, özellikle izin deklerasyon formuna doldurmaksızın çağrı kaydı ve SMS izni almaya çalışan uygulamalar tereddütsüz mağazasından tamamen kaldırılacak.

Teknoloji gündemini etkileyen bir diğer olay ise Google Play Store için önemli değişikliklerin olması. Bu defa Google Play Store hakkında konu, uygulamalrın izin deklarasyon formu. Bu formu doldurulması Google Play Store tarafından zorunlu hale getiriliyor. Aynı zamanda doldurulmadan uygulama geliştirici çağrı kaydı almasına izin verilmiyor ya da SMS izni kabul edilmiyor. Fakat bu formun doldurulmuş olamamasına rağmen geliştiricilerin bu anlamda bir eylemde bulunduğu gözlemleniyor. Bu eylemin farkında olan Google Play Store ise, kendince yeni bir politika belirledi. Bu politikasını ise 2018 yılının Ekim ayında duyurmuştu.

Uygulama geliştiricileri inceleniyor

Tüm bu gelişmelere göre bahsi geçen formu doldurmayanlar çağrı kayıtlarını ve SMS modüllerini kaldırmak zorunda kalacak. Bunu yapmayan uygulama geliştiriciler ise Google Play Store’dan geliştirdikleri uygulama kaldırılacak. Bu kaldırma işleminin ardından uygulama sahiplerine 3 ay süre tanınacak. Formu dolduran uygulama geliştiricileri teker teker incelendi.

Peki bundan sonra ne olacak?

Uygulama yüklemesi yapan geliştiriciler bahsi geçen bu formu şayet doldurduysa 9 Mart tarihine kadar hakkında gerekli incelemeler  Google tarafından yapılacak. Hali hazırda uygulaması askıya alınan geliştiriciler varsa ya izinleri kaldırılıp uygulamayı tekrardan yüklemeleri gerekecek ya da geliştirdikleri uygulamayı tekrardan yüklerken Google Play konsol içerisine yakında dahil olacak olan aynı formu dolduracak. Tüm bu detaylar ise 9 Mart tarihinde nihayete kavuşacak.





PAYLAŞ