Google Play, 8 Sahte Kripto Para Madenciliği Uygulamasını Kaldırıyor - Haberler - indir.com

Google Play, 8 Sahte Kripto Para Madenciliği Uygulamasını Kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 07:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Son dönemlerde kripto para madencilik iddialarıyla uygulama mağazalarında daha fazla yer bulmaya başlayan uygulamalara Google'dan ilk hamle geldi.

Cep telefonları için geliştirilen bazı uygulamalar hiçbir işe yaramadığı gibi kullanıcıların veri güvenliğini de tehlikeye atıyorlar. Google tarafından duyurulan yeni açıklamada kripto madenciliğinin yapılması amacıyla geliştirildiği belirtilen 8 farklı uygulamanın, Google Play'den kaldırıldığı belirtildi. Mevcut açıklamalar, özellikle Trend Micro tarafından yayınlanan rapor sonrasında geldi.

Trend Micro Uyarmıştı!

Trend Micro, uygulamalar yönelik yaptığı son araştırmada kripto para madenciliği sistemlerini kapsamlı bir şekilde inceledi. Kullanıcıların 15 dolarlık yükseltme paketlerinden yararlanarak daha iyi kazanç sağlamadığını vaat eden uygulamalar, madencilik ile ilgili hiçbir altyapıya sahip olmasa da kullanıcıları kandırarak kazanç sağlamaya çalışıyor. 14.99 dolardan başlayan paket ücretleri ile telefonları üzerinden madencilik yapmaya çalışan kullanıcılar ise kısa sürede uygulamaların kazanç sağlamadığını keşfediyor.

Google yaşanan bu olaylar sonrasında mağduriyetin daha fazla artmaması için özel bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucunda ise 8 uygulama, Google Play Store'dan kaldırıldı.  Uygulamalar ise şöyle;

BitFunds

Crypto Cloud Mining, Bitcoin Miner

Cloud Mining, Bitcoin (BTC)

Pool Mining Cloud Wallet, Crypto Holic

Bitcoin Cloud Mining, Daily Bitcoin Rewards

Cloud Based Mining System, Bitcoin 2021, MineBit Pro

Crypto Cloud Mining & BTC miner, and Ethereum (ETH)

Pool Mining Cloud





PAYLAŞ