Google+ Platformu Kapanıyor - Haberler - indir.com

Google+ Platformu Kapanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 09:45:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Donanım

Google tarafından Facebook’a rakip olarak kurulan platform Google Plus kapatılıyor. Yaşanan bir sistem açığı sonucunda Google+ kullanıcılarının bilgileri bir süreliğine korunmasız hale geldi. Yaşanan bu durum platformun kapatma kararını beraberinde getirdi. Google, platformunun kapanacak olmasına hedeflenen kullanıcı performansının altında kalınmasını sebep gösterdi. 

Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Google tarafından gerçekleştirilen bir yazılım güncellemesiyle birlikte Google+ kullanıcılarının özel bilgileri korunmasız hale geldi. 500 binin üzerinde kullanıcının bilgileri üçüncü şahıslar tarafından elde edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ABD basınından Wall Street gazetesinin haberine göre Google yaşanan bu durumu Mart ayında fark etti. İddialara göre şirket yazışmalarında bahsedilen bu durum, basın veya kamuoyu ile paylaşılmadı.

Facebook’a Rakip Olarak Kurulmuştu

Google, 2011 yılında Google+ platformunu Facebook’a rakip olarak kurmuştu. Proje beklenen performansı sağlayamadığı için kapatılma iddiaları teknoloji gündeminde uzun süredir yer alıyordu. Google Plus’ın performans raporlarına göre kullanıcıların platformda geçirdiği ortalama zaman beş saniyeye düştü. Böylece platformun işleyişi son derece tıkandı. Kullanıcılarının bilgilerini tehlike altına sokan Google+ platformu, bünyesindeki şirketlere hizmet vermeye devam ediyor olacak.




İlgili uygulamalar

Google+ Video İyileştirme Özelliği Tanıtım Videosu


PAYLAŞ