Google Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecek - Haberler - indir.com

Google Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 23:31:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Pixel kullanıcıları için sağlık alanında oldukça faydalı yenilikler sunuldu.

Google, teknoloji ve sağlık alanında önemli bir gelişme daha elde etti. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamalarda Google Pixel modellerinde kalp atış hızı ve solum hızının ölçülebileceği belirtildi. Google Fit uygulaması ve Google Pixel modelleriyle entegre olarak çalışabilecek yeni sistem sayesinde kullanıcıların sağlık durumu takip edilebilecek. Başlangıç aşamasında sadece Google Pixel modellerinde kullanıma sunulan özelliğin Android işletim sistemi kullanan tüm cihazlara gelmesi bekleniyor.

Google Pixel serisi Türkiye'de neden satışa sunulmuyor?Google Pixel serisi Türkiye'de neden satışa sunulmuyor?

Google’ın yeni özellikleri nasıl kullanılacak?

Google Pixel için geliştirilen eni özellik kullanmak isteyenlerin, mevcut cihazlara ve Google Fit uygulamasının son sürümüne sahip olması gerekir. Ardından kalp atış hızının ölçülmesi adına uygulamada yer alan kalp atış hızı simgesine dokunarak ölçüm ekranına ulaşmak ve arka kamera merceğine parmağınızı yerleştirin. Dakikalar içerisinde kalp atış hızınızı ölçebilecek uygulama, anlık rahatsızlıklarda kişilerin kalp atış hızıyla ilgili bilgi almasını sağlayacak. Solunum hızı için ise yine uygulamadaki ilgili işarete dokunarak telefonu göğüs bölgenize doğru tutmanız gerekiyor. Göğüs kafesinin nefes alışını takip ederek sayım yapan sistem, böylece solunum hızı konusunda da destek sağlıyor. Kullanıcıların ölçümlerde doğru bilgi alması adına yönergeleri takip etmesi gerekirken, özellikle solunum hızı için mutlaka rehbere uygun bir şekilde telefonun yerleştirilmesi öneriliyor.

Yapılan tüm ölçümler, Google Fit uygulamasında kayıt altına alınıyor. Böylece geçmişe yönelik analiz yapılması da mümkün hale gelebiliyor. Kullanıcıların dakikalar içerisinde alabileceği bu sonuçlar, kalp rahatsızlığı ya da solunum sorunu yaşayan kişilerin veri elde etmesi adına önemli bir destek sağlıyor.


Google Pixel Fold'un patent görselleri sızdırıldıGoogle Pixel Fold'un patent görselleri sızdırıldı

PAYLAŞ